Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Αν είναι να λειτουργούν έτσι, καλύτερα να τα κλείσετε ρε....

Nα μη μας σπατε τα νευρα τουλαχιστον!

Πριν τρεις μερες τσιμπησε τον γιο μου ένα κουνουπι, το οποιο προφανως ηταν μολυσμενο. Το αποτελεσμα ηταν ένα σπυρι που σημερα αρχισε να σταζει πυον. Στα 15 χιλιομετρα υπαρχει Κεντρο Υγειας. Αυτό που εκανα ηταν να τον παω εκει νομίζοντας πως θα καθαρισουν την πληγη και θα του δωσουνε μια αντιβιωση. Λογικο ε; Σιγα να μη . . . .

Μετα από μια προχειρη ματια με παραπεμψανε στο Νοσοκομειο Γεννηματας στην Θεσσαλονικη!!!! Φτανοντας εκει, ο γιατρος εκανε ότι ακριβως περιεγραψα παραπανω. Κι όταν βλεποντας τον τοπο κατοικιας μου με ρωτησε γεματος απορια γιατι εκανα 70 χιλιομετρα και δεν απευθυνθηκα στο τοπικο Κεντρο Υγειας κι ακουγοντας ότι από κει ερχομουνα, τρελαθηκε!!!! Δεν μπορουσε να χωνεψει ότι για κατι τοσο απλο με παραπεμψανε σε Νοσοκομειο!!!

Η κατασταση στον χωρο της Δημοσιας Υγειας εχει γινει απεριγραπτη. Ειδικοτερα δε τα Κεντρα Υγειας εχουν καταντησει απλα συνταγογραφεια. 9:00 το πρωι με 12:00 το μεσημερι γραφουμε συνταγες σε συνταξιουχους και ότι σοβαροτερο από συναχι το παραπεμπουμε σε Νοσοκομειο! Και επειδη ειμαι εντελως αντιθετος με τις ομαδοποιησεις, υπαρχουν και καποιοι ανθρωποι που πασχιζουν να σωσουν την κατασταση. Καποιοι γιατροι που ακομη πιστευουν στον ορκο του Ιπποκρατη. Αλλα κι αυτοι δεν θα κρατησουν για πολύ. Σε ένα καφασι με χαλασμενα λεμονια αν βαλεις και δυο καλα, σε λιγο θα χαλασουν και αυτά. Και η Δημοσια Υγεια αυτή την στιγμη είναι πιο σαπια από ποτε! Και η σαπιλα παντα ξεκινα από το κεφαλι. Ισως ο πιο αποτυχημενος υπουργος Υγειας που εχει υπαρξει ποτε στην σιγουρα πιο αποτυχημενη κυβερνηση ολων των εποχων! (το τελευταιο δεν το λεω εγω, ο Τατουλης το πε! Εγω απλα συμφωνησα)

[ ΑΣΗΜΩΝΗΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου