Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Αδυναμία ανάληψης πρωτοβουλιών

ΕΙΝΑΙ απεγνωσμένες οι προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση πολιτεύεται με ορίζοντα τετραετίας και ότι κύριο μέλημά της είναι η αντιμετώπιση της κρίσης. Αλλά η προσπάθειά του πέφτει στο κενό, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ακόμη και ιστορικά στελέχη της παράταξης, μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές του κόμματος διακηρύσσουν δημόσια την απογοήτευσή τους για την πολιτική αδράνεια που επιδεικνύει ο Κ. Καραμανλής, παρά το σκληρό μήνυμα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

ΕΙΝΑΙ μάλιστα ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί πια στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ότι οι έμμεσες αλλά σαφείς υποδείξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου να σταματήσουν οι σχετικοί σχολιασμοί όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει, αλλά δείχνουν να ενισχύουν την κριτική διάθεση των βουλευτών και να πυκνώνουν τις τάξεις των δυσφορούντων για την πρωθυπουργική απραξία και τα όσα συνεπάγεται αυτή.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, όμως, εκείνο που και οι ίδιοι οι διαμαρτυρόμενοι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν ν αντιληφθούν είναι πως δεν είναι απλώς θέμα απραξίας, αλλά αποδεδειγμένης αδυναμίας ανάληψης ουσιαστικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του Κ. Καραμανλή. Εχει καταντήσει, άλλωστε, ανιαρό, αν όχι και αστείο, να υποδεικνύεται στον πρωθυπουργό, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, από βουλευτές, στελέχη και τα φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ να προχωρήσει σε μέτρα και πρωτοβουλίες που θα μεταβάλουν το πολιτικό κλίμα και θα ξαναδώσουν στην κυβέρνηση τον έλεγχο των εξελίξεων.

ΙΣΩΣ ρεαλιστικότερο θα ήταν να συνειδητοποιήσουν και ν αποδεχθούν επιτέλους ότι και ο Κ. Καραμανλής αλλά και το κόμμα τους δεν είναι σε θέση ν ανακόψουν τη συνεχή φθορά που υφίστανται, γιατί ό,τι ήταν να κάνουν το έκαναν και ότι το μόνο που πλέον μπορούν να προσφέρουν είναι να οδηγήσουν τη χώρα στις κάλπες το ταχύτερο δυνατό, έτσι ώστε να καθορίσει ο ίδιος ο λαός τη νέα πορεία που χρειάζεται ο τόπος και η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να προσφέρει.

[ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου