Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Αφιερωμένο στους διαπρεπείς;;;... Συνταγματολόγους του ΠΑΣΟΚ και στα πολύχρωμα παπαγαλάκια.-

Α Μ Ν Η Σ Ι Α...

Ο φόβος της ήττας στις εκλογές και όχι η αφοσίωση στις συνταγματικές επιταγές είναι η αιτία που η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να δημιουργήσει θεσμικό θέμα εν όψει της λήξης της θητείας του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η προσπάθειά της να επιμηκύνει τον κυβερνητικό βίο της, απαιτώντας να συμφωνήσουν τα κόμματα και κυρίως το ΠΑΣΟΚ στην επανεκλογή του σημερινού Προέδρου χωρίς προηγούμενη προσφυγή στις κάλπες, θα ήταν απλά κωμική αν δεν περιείχε και σαφή παραβίαση του Συντάγματος.

ΓΙΑΤΙ βέβαια οι δημόσιες πιέσεις ορισμένων συνταγματολόγων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να πάρει θέση» - τις οποίες η κυβέρνηση αναπαράγει και προβάλλει μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου και κορυφαίων στελεχών της- αν εισακούονταν, θα αποτελούσαν καθαρή συνταγματική εκτροπή.

ΔΙΟΤΙ οποιαδήποτε ανάμειξη του Προέδρου στην πολιτική διαμάχη θα δημιουργούσε μείζον πρόβλημα.

ΚΑΙ βεβαίως ο κ. Παπούλιας, με την προσεκτικά θεσμική στάση του, δεν δείχνει ότι υιοθετεί αυτές τις επικίνδυνες απόψεις. Ωστόσο, η τακτική της Νέας Δημοκρατίας μόνο περιπέτειες μπορεί να προκαλέσει τόσο στο πολιτικό σύστημα όσο και στον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

ΕΙΝΑΙ τόση η αγωνία της κυβέρνησης να παραμείνει στην εξουσία, που αποκρύπτει ότι και η Νέα Δημοκρατία είχε χρησιμοποιήσει, όπως είχε δικαίωμα, την προεδρική εκλογή για να διαλυθεί η Βουλή και να γίνουν εκλογές.

ΤΟ πώς δεν υπήρχε τότε συνταγματικό πρόβλημα και υπάρχει σήμερα που το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια πρακτική, αυτό μόνο οι εγκέφαλοι της κυβερνητικής προπαγάνδας μπορούν να εξηγήσουν.

ΑΣΦΑΛΩΣ η θέση του ΠΑΣΟΚ ότι το μείζον είναι να αλλάξει κυβέρνηση η χώρα και όχι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα κριθεί από τους πολίτες.

ΑΛΛΑ μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το Σύνταγμα και τους θεσμούς όπως βολεύει τις κομματικές επιδιώξεις της.

[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου