Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Επαναλαμβανόμενες ανοησίες

Σας το έχω ξαναπεί, νομίζω, ότι εκείνο που με διασκεδάζει αφάνταστα είναι να ακούω δημόσιους παράγοντες, κατά προτίμηση πολιτικούς, να ξεστομίζουν με σοβαρότητα αυταπόδεικτες ανοησίες. Γι αυτό και τα τελευταία 24ωρα μονοπωλούν σχεδόν την ψυχαγωγία μου ο Αντώναρος και ο Χατζηδάκης, που μονότονα καλούν το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τον λόγο για τον οποίο θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Είχα την εντύπωση, κακώς φαίνεται, ότι ο λόγος είναι προφανής για όσους και όσες παρακολουθούν στοιχειωδώς τηλεόραση σ' αυτήν τη χώρα ή ρίχνουν, αργά και πού έστω, καμιά ματιά σε εφημερίδα. Τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές τη μέρα τους τελευταίους πέντε μήνες υποστηρίζεται με τον πιο επίσημο τρόπο από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο τη σημερινή κυβέρνηση και την ανικανότητά της και όσο λιγότερο μείνει στην εξουσία τόσο το καλύτερο.

Εχουν ακούσει μήπως και τίποτα άλλο ή διαφορετικό οι δύο κυβερνητικοί παράγοντες, το οποίο να μας έχει διαφύγει; Εχουν ανακαλύψει μήπως κάποιο σκοτεινό μυστικό στις μεθοδεύσεις και στους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και προκαλούν τον Γ. Παπανδρέου και τους συνεργάτες του να βγουν και να αποκαλύψουν στον ελληνικό λαό τα όσα μέχρι τώρα έχουν αποφύγει να του πουν; Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε και θα πρέπει να μάθουμε;

Υποθέτω ότι κάποια στιγμή ή ο ένας ή ο άλλος θα μας επαναλάβει τις άλλες γελοιότητες, εκείνες για τη βουλιμία περί την εξουσία που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ και για την επιθυμία ικανοποίησης της βουλιμίας αυτής που καθορίζει τις κινήσεις και τις πράξεις του. Είναι η άλλη μεγάλη ανοησία της κυβερνητικής επιχειρηματολογίας. Προφανώς θεωρούν ότι η εξουσία είναι κάτι το οποίο μόνο οι νεοδημοκράτες και οι... κουμπάροι τους δικαιούνται να απολαμβάνουν, ενώ για τα άλλα πολιτικά κόμματα αποτελεί αθέμιτο στόχο.

Το κακό για τον Αντώναρο, τον Χατζηδάκη και τους άλλους της «γαλάζιας παρέας» είναι πως όλοι ξέρουμε ότι θα πάμε σε εκλογές όχι επειδή το θέλει το ΠΑΣΟΚ, αλλά επειδή η δική τους ανικανότητα το επιβάλλει.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
bartzinopoulos@hotmail.com

[ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου