Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Το χρώμα του σκανδάλου

Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

gpapachristos@dolnet.gr


ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ είναι εξαιρετικά απλά, κι ας προσπαθούν ορισμένοι να τους δώσουν περίπλοκες διαστάσεις: ο κ. Χριστοφοράκος με τις πολλές και πολυποίκιλες διασυνδέσεις την εποχή της παντοδυναμίας του είναι ένα γνωστό πρόσωπο στην Αθήνα. Παρ΄ ότι ήταν αναγκασμένος για τις ανάγκες της “δουλειάς” να συγχρωτίζεται και με πασόκους, η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος νεοδημοκράτης ήταν, και δεν το έκρυβε. Ως εκ τούτου, όσοι προσπαθούν με επιμονή και (μεγάλη) προσπάθεια να τον χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ένα τεράστιο λάθος, κυρίως διότι δεν πείθουν κανέναν. Οι εντός των τειχών γνωρίζουν καλά με ποιους έτρωγε, με ποιους έπινε και με ποιους γλεντούσε στη Μύκονο και στην Ελβετία. Όπως γνωρίζουν και με ποιους έκανε μπίζνες (παρωνυχίδα είναι αυτή στην Τήνο).

Κατά συνέπεια, οι εμπνευστές της επιχείρησης «το σκάνδαλο της Ζίμενς είναι μόνο πράσινο» ας αλλάξουν ρότα. Κι αν θέλουν να προσφέρουν στον τόπο, ας βοηθήσουν στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος αποκαλύπτοντας όλες τις πτυχές του σκανδάλου.

Γιατί αποτελεί μέγιστη αθλιότητα, ένας προφυλακισμένος να επισείει απειλητικά κάτι CD με στοιχεία και η κυβέρνηση, αντί να επιζητεί την αποκάλυψη της αλήθειας, να καμώνεται ότι το σκάνδαλο δεν την αφορά. Πώς δεν την αφορά;

Δικός της άνθρωπος ήταν...
[ ΤΑ ΝΕΑ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου