Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Η κυβερνητική προπαγάνδα και η πραγματικότητα

ΤΟ ΞΕΡΕΙ καλά ο Κ. Καραμανλής ότι δεν υπάρχει βουλευτής ή στέλεχος του κόμματός του που να πιστεύει ότι η συγκεκριμένη Νέα Δημοκρατία, με τους συγκεκριμένους 151 βουλευτές και τα προβλήματα που η ανικανότητα των κυβερνήσεών του έχει συσσωρεύσει στη χώρα, θα ήταν ποτέ δυνατό να εξαντλήσει την τετραετία.

ΟΥΤΕ και υπάρχει βουλευτής ή στέλεχος του κόμματός του που να τρέφει την ψευδαίσθηση πως θα ήταν ποτέ δυνατό να αποφύγει η ΝΔ την εκλογική ήττα οποτεδήποτε και αν οδηγηθούμε στις κάλπες. Αντίθετα όλοι αντιλαμβάνονται πως όσο παρατείνεται η παραμονή τους στην εξουσία τόσο θα διευρύνεται η διαφορά τους από το ΠΑΣΟΚ.

ΥΠΟ αυτήν την έννοια είναι φτηνό επικοινωνιακό επιχείρημα η προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία 24ωρα από την επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο απλώς και μόνο επειδή το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα επιβάλει την προσφυγή στις κάλπες με την ευκαιρία της εκλογής νέου Προέδρου τον ερχόμενο Μάρτιο.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι -και το γνωρίζει και ο τελευταίος πολίτης της χώρας- ότι σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε εδώ και μήνες αποκλειστικά και μόνο επειδή η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να ασκήσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, επειδή η συνοχή της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας έχει καταρρεύσει, επειδή η αβεβαιότητα για το αύριο δεν επιτρέπει σε κανέναν υπουργό να προβεί ακόμη και σε βραχυπρόθεσμους σχεδιασμούς και επειδή το κυρίαρχο θέμα στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι αν και πώς είναι δυνατή η εξάντληση της τετραετίας, αλλά πότε και με ποια δικαιολογία θα στηθούν πρόωρα οι κάλπες.

ΕΝΑ πρόσχημα είναι που ψάχνει ο Κ. Καραμανλής και τίποτα περισσότερο. Ξέρει καλά ότι οι πρόωρες εκλογές είναι μονόδρομος για μια κυβέρνηση που καθημερινά αποδεικνύει την ανικανότητά της. Απλώς πιστεύει ότι θα περιορίσει την έκταση της ήττας με διάφορες ψευδοπροφάσεις.

[ ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου