Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Αναξιόπιστοι

.
Η Ελλάδα έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο στόχαστρο της κριτικής των ξένων μέσων ενημέρωσης- άλλοτε δίκαια, συχνά άδικα.
Στις πρόσφατες πυρκαγιές ωστόσο είναι ίσως η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Καραμανλή προκαλεί τόσα πολλά και τόσο πολύ αρνητικά δημοσιεύματα.
Η Ελλάδα δεν διδάχτηκε τίποτα από το 2007, δεν υπάρχει πολιτική αντιμετώπισης των πυρκαγιών που πλήττουν πια την κυβέρνηση ήταν το κοινό μοτίβο των δημοσιευμάτων.
ΑΥΤΗ όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες η διεθνής αξιοπιστία της χώρας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
ΣΤΟ επίκεντρο προφανώς βρίσκεται η οικονομική κρίση και η πολύ κακή πορεία των ελλειμμάτων και του χρέους που δύσκολα- και πάντως μόνο με επώδυνα μέτρα- θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε.
ΟΜΩΣ αυτό που μετράει ακόμα περισσότερο για την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι η προφανής αδυναμία της να αντιδράσει και η προσπάθειά της να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
ΟΙ απανωτές διαψεύσεις των προβλέψεών της έχουν κοστίσει ακριβά στην αξιοπιστία της. Εξίσου όμως κοστίζει και αυτό το πρωτοφανές γαϊτανάκι μέτρων που ανακοινώνονται από μήνα σε μήνα χωρίς ποτέ να πείθουν ότι θα έχουν αποτέλεσμα.
ΟΛΟΙ γνωρίζουμε το γιατί. Λειτουργώντας κάτω από τον τρόμο των δημοσκοπήσεων η κυβέρνηση έχει πια αφοσιωθεί αποκλειστικά στην προσπάθεια διαχείρισης της ήττας της.
ΣΕ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που του εισηγούνται πια όλοι οι κορυφαίοι της ΝΔ. Μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει κάπως την εικόνα.
ΕΠΙ της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Κι όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο και για την οικονομία αλλά και για τη διεθνή θέση της χώρας.

[ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9:54 π.μ. - 27/08/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου