Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η : Καμένα τα χαρτιά της κυβέρνησης

.
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
της Ηλείας και της Πάρνηθας του 2007 και η πικρή εμπειρία της ΔΕΘ του 2008 έχουν ρίξει βαριά σκιά σε ολόκληρη την κυβερνητική παράταξη, που βλέπει να περιορίζονται απελπιστικά οι δυνατότητες ανάληψης πρωτοβουλιών που θα οδηγούσαν σε ανάκαμψη το κυβερνών κόμμα.

ΕΙΝΑΙ από τις λίγες φορές που το Μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του περιμένουν ως τυπική διαδικασία τις άλλοτε προσφιλείς δημοσκοπήσεις. Το αποτέλεσμα είναι εύκολα προβλέψιμο, σε όποιον έχει στοιχειώδη αντίληψη της πραγματικότητας.

ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ η οποία σερνόταν όλο το τελευταίο διάστημα το μόνο που δεν χρειαζόταν για να οδηγηθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης ήταν η ολοκλήρωση της περιβαλλοντικής καταστροφής της Αττικής.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ της καταστροφής μπορεί να βρεθούν πιθανόν ελαφρυντικά. Οι παθογένειες του ελληνικού κράτους, η κλασική ανοργανωσιά, τα προσωπικά μικροσυμφέροντα που μπαίνουν πάνω από το κοινό όφελος, η ανικανότητα πιθανόν των αρμόδιων αρχών.

ΑΥΤΟ που δεν μπορεί να διαγραφεί όμως είναι η απόπειρα της κυβέρνησης να εμπαίξει τους πολίτες. Να τους τάξει, αφού τους άφησε να καούν, τον «παράδεισο της Ηλείας». Η καλύτερη εκδοχή είναι ότι οι συναρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ κ. Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σουφλιάς απλώς δεν έχουν ακριβή γνώση της κατάστασης στην Ηλεία. Αλλιώς δεν θα εξήγγελλαν το ίδιο μοντέλο στην Αττική. Και μάλιστα να καυχώνται γι αυτό.

ΣΕ ΑΥΤΟ το δυσμενέστατο περιβάλλον ο κ. Καραμανλής πιέζεται από όλους για να αναλάβει πρωτοβουλίες. Οι οποίες όμως απλώς δεν υφίστανται. Ο θρυλούμενος ανασχηματισμός θα εξελισσόταν σε παρωδία αντικατάστασης κάποιων υφυπουργών.

ΑΠΟΜΕΝΕΙ ίσως η διέξοδος των πρόωρων εκλογών. Με στόχο τη διαχειρίσιμη ήττα.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ φέτος μάλλον δεν θα κρύβει μυστικά και εκπλήξεις. Αποτελεί απλώς έναν υποχρεωτικό σταθμό πριν από το τέλος της διαδρομής. Είτε το φθινόπωρο έρθει αυτό είτε τον Μάρτιο...

[ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου