Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

σχολιασμός της επικαιρότητας | 13/09/09

.

Γ. Παπανδρέου: Ήρθε η ώρα των αποφάσεων. Στις 4 Οκτώβρη αφήνουμε πίσω την παρακμή και ξεκινάμε νέα πορεία για τη χώρα με σχέδιο Εθνικής Ανάτασης.

1. Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από την παρακμή, σε αντίθεση με το ανερμάτιστο κατεβατό αποσπασματικών μέτρων, τα όποια όλο εξαγγέλλονταν από την κυβέρνηση του χθες και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Περισσότερα...

2. Το σχέδιο Εθνικής Ανάτασης αφορά σε άμεσες δράσεις (πρόγραμμα 100 ημερών) και μεσοπρόθεσμους στόχους στους δύο βασικούς τομείς στην πολιτική κάθε χώρας: την Οικονομία και το Κράτος.
Στην Οικονομία εφαρμόζουμε άμεσα σχέδιο 100 ημερών για τη στήριξη της αγοράς, την ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, των περιορισμού της κρατικής σπατάλης. Ψηφίζουμε 5 σχετικά νομοσχέδια. Στόχος μας; Να κρατήσουμε την αγορά ζωντανή, να δώσουμε ζωή στην οικονομία.
Έτσι θα δημιουργήσουμε τη βάση για να πάμε στο επόμενο απαιτούμενο βήμα: της πράσινης ανάπτυξης, της ριζικής αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο παράγουμε πλούτο.
Στο Κράτος εφαρμόζουμε άμεσα μέτρα για την θωράκιση της αυτονομίας της πολιτικής και τη διαφάνεια στον τρόπο με τον οποίο δαπανάται κάθε ευρώ του πολίτη.
Έτσι θα χτίσουμε τα θεμέλια για την απαραίτητη αλλαγή νοοτροπίας στο κράτος και όλους τους λειτουργούς του.
Έτσι θα οικοδομήσουμε την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, το Ασφαλιστικό, την αγορά εργασίας, τον πολιτισμό, ώστε το κράτος να υπηρετεί τον πολίτη, με ποιοτικές υπηρεσίες, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά του. Περισσότερα...

3. Είναι εμφανέστατη η ολοκληρωμένη προσέγγιση που παρουσίασε ο Γ. Παπανδρέου.
Γιατί η έξοδος από την παρακμή που ζούμε δεν αφορά μόνο την οικονομία, αλλά και το Κράτος, και το αναπτυξιακό μας μοντέλο και τις κοινωνικές υποδομές. Για αυτά, πριν μία εβδομάδα, πέρα από κάποια αποσπασματικά οικονομικά μέτρα, δεν ακούσαμε τίποτα. Είναι λογικό. Ακόμα αρνούνται να ομολογήσουν την πολύπλευρη ζημιά που έκαναν στη χώρα. Περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου