Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Η εικόνα της Εύβοιας, είναι η εικόνα της Ελλάδας

Πάντα θα μας φταίνε κάποια έντονα καιρικά φαινόμενα για τις καταστροφές που μας βρίσκουν. Είναι η εύκολη δικαιολογία.

Οι ευθύνες όλων μας κρύβονται κάτω από τις λέξεις και την θλίψη που εκφράζουμε. Λίγες ώρες βροχής ήταν αρκετές ώστε η Εύβοια να πλημμυρίσει.

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του. Δυστυχώς δεν είναι το πρώτο, ούτε το τελευταίο θύμα. Και είναι θύμα αδιαφορίας. Από τους πολιτικούς και τους πολιτικάντηδες. Μικρούς και μεγάλους.

Που αφού ρίξουν τα βάρη πότε σε στρατηγούς ανέμους και πότε στις πευκοβελόνες αφήνουν να καίγονται τα δάση. Και μετά βγαίνουν οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις. Θα γίνουν τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα.

Και δεν γίνονται ούτε καν επί χάρτου. Και έρχεται μετά ο κακός μας ο καιρός και παίρνει μαζί του δρόμους, αυτοκίνητα, σπίτια και προπαντός ζωές. Μια βροχή, έστω δυνατή, διαλύει μέσα σε μια μέρα την υποτιθέμενη υποδομή μιας ολόκληρης περιοχής.

Οι δρόμοι κομμένοι στα δύο. Οι γέφυρες γκρεμισμένες. Τα σπίτια πλημμυρισμένα. Και από την μια το δάκρυ μιας απογοήτευσης και από την άλλη ο δήθεν θλιμμένος πολιτευτής με την κάλπη κρυμμένη κάτω από την μασχάλη.

Και όταν οι κάτοικοι μετράν τους ανθρώπους που έχασαν, όταν μετράν την περιουσία που έχασαν, όταν μετράν τον τόπο τους που έχασαν, ο πολιτευτής μετρά τις πιθανές χαμένες ψήφους. Μα έχουμε ευθύνη και εμείς. Έτσι τους μάθαμε να είναι.

Έτσι τους ανεχόμαστε. Έτσι τους ψηφίζουμε.

Η σημερινή εικόνα της Εύβοιας είναι η εικόνα της ακυβέρνητης Ελλάδας μαs.

από http://www.mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου