Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Θέμα: Συνέντευξη τύπου Απόστολου Αγελαράκη, υποψήφιου βουλευτή Καβάλας ΠΑΣΟΚ (15/09/09)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σε εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. του νομού Καβάλας, ο Απόστολος Αγελαράκης, υποψήφιος βουλευτής Καβάλας ΠΑΣΟΚ, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009. Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο Απόστολος Αγελαράκης αναφέρθηκε στις προσωπικές του πολιτικές θέσεις και απόψεις αλλά και στις θέσεις του κόμματος σχετικά με ζητήματα όπως είναι: η μετανάστευση, η καταγραφή περί της νομιμότητας και της απασχόλησης των μεταναστών, η ασφάλεια των πολιτών, η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η παροχή Α’βάθμιας και Β’βάθμιας περίθαλψης, η αξιοποίηση των αποθεματικών ταμείων και η προστασία των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο Απόστολος Αγελαράκης σημείωσε, στην έναρξη της ομιλίας του ότι η οικονομία της χώρας πορεύεται προς μία βαθιά ύφεση, όπως και το 1993 πάλι με κυβέρνηση της Ν.Δ., ενώ επισήμανε ότι όπως τότε έτσι και τώρα το ΠΑΣΟΚ και ο Ελληνικός Λαός καλούνται να καταβάλουν μία εθνική προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας, εξόδου από την κρίση και το δημοσιονομικό αδιέξοδο .

Στη συνέχεια, της συνέντευξης, ο Απόστολος Αγελαράκης, αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι, συνοπτικά, είναι: 1. Να μπει πρώτη στην πολιτική ατζέντα η οικονομία με μέτρα δημόσιας τόνωσης. 2. Η δημοσιονομική ανόρθωση τόσο στο επίπεδο των εσόδων όσο και στο επίπεδο των δαπανών, κηρύσσοντας, παράλληλα καθολικό πόλεμο στη διαφθορά, την αδιαφάνεια τις πελατειακές σχέσεις που αποτελούν την κύρια αιτία γιγάντωσης της σπατάλης. 3. Το άνοιγμα νέων δρόμων για την οικονομία της χώρας με σταδιακή αλλαγή προτύπου στην κατεύθυνσης της πράσινης ανάπτυξης που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές.

Παράλληλα, έκανε κριτική στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, χαρακτηρίζοντάς την αναποτελεσματική. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα αυξήσει σημαντικά τις δημόσιες επενδύσεις, θα αξιοποιήσει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, τα οποία εμφανίζουν σχεδόν μηδενική απορρόφηση μετά από δυόμισι χρόνια και θα επαναφέρει την ανάπτυξη, η οποία θα είναι βασικός μοχλός για την εξομάλυνση της δημοσιονομικής κατάστασης .

Τέλος, ο Απόστολος Αγελαράκης σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με την πώληση της Β.Φ.Λ. επισημαίνοντας την εξαγγελία του απερχόμενου πρωθυπουργού στην 74η ΔΕΘ πως η ΔΕΠΑ Α.Ε. ως μέτοχος της εταιρείας, πουλάει το μερίδιο που κατέχει (33,5%) στη ΒΦΛ ΑΕ, χαρακτηρίζοντάς την δυσάρεστη και άκρως αρνητική εξέλιξη για την ίδια την επιχείρηση και τον τόπο μας . Τόνισε ότι Δεν μπορεί παρά ως ύποπτο και πρωτοφανές να χαρακτηρίσει το γεγονός ότι η απόφαση για επίσπευση της πώλησης λαμβάνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο. Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την άποψη ότι η Β.Φ.Λ. εντάσσεται στις βασικές υποδομές της χώρας, και πρέπει το κράτος να μπορεί να χρησιμοποιεί την επιχείρηση, ως μοχλό ανάπτυξης και παραγωγής πλούτου σε όφελος της κοινωνίας.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου