Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Συνάντηση, Απόστολου Αγελαράκη, υποψήφιου βουλευτή Καβάλας ΠΑΣΟΚ, με το Δ.Σ. του Τ.Ε.Ι. Καβάλας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Καβάλας Αθανάσιο Μητρόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, πραγματοποίησε, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009, ο Απόστολος Αγελαράκης υποψήφιος βουλευτής Καβάλας ΠΑΣΟΚ. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών σχετικά με τα Τ.Ε.Ι. και τα Α.Ε.Ι. και το μέλλον της Παιδείας στην Ελλάδα. Ο Απόστολος Αγελαράκης, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το Τ.Ε.Ι. Καβάλας είναι ένα από τα αξιολογότερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της Ελλάδας με πολύ καλές σχολές και με μεγάλη στρατηγική σημασία, καθώς, συνδέεται άμεσα με την εθνική οικονομία και την τοπική παραγωγικότητα. Δε πρέπει να ονειροβατούμε και να βασιζόμαστε σε φρούδες ελπίδες, ότι θα ιδρυθεί Α.Ε.Ι. στην Καβάλα. Για μένα δεν αποτελεί προτεραιότητα η ίδρυση Α.Ε.Ι. Βέβαια, να έρθει καλώς να έρθει αλλά ο καλύτερος δρόμος είναι να στηρίξουμε, να αναπτύξουμε και να αναβαθμίσουμε το Τ.Ε.Ι., το οποίο είναι ένα εργαλείο δουλειάς και συνδέεται άμεσα με την εξυπηρέτηση της κοινωνίας. Το ζήτημα, αυτή τη στιγμή, είναι να ανωτατοποιήσουμε τις σπουδές και την παροχή γνώσεων. Παράλληλα, πρέπει, επιτέλους, να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των σπουδαστών, σε κλάδους που είναι

αδιευκρίνιστα και υπό αμφισβήτηση». Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Αθανάσιος Μητρόπουλος, ενημέρωσε τον υποψήφιο βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι. Καβάλας ενώ, υπογράμμισε ότι, η Καβάλα χάνει 15 εκατ. ευρώ από την «αισχρή και ανήθικη», όπως είπε, διοικητική μεταρρύθμιση της Ν.Δ. (σ.σ. βάση του 10). Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι για να αναβαθμιστούν τα Τ.Ε.Ι. θα πρέπει να αποσυμφορηθούν τα Α.Ε.Ι. από τους πολλούς φοιτητές, να αυξηθούν οι εισακτέοι στα Τ.Ε.Ι. και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο των βάσεων και για τα Πανεπιστήμια αλλά και για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. «Χρειαζόμαστε και τα Τ.Ε.Ι. και τα ΑΕΙ. Δεν είναι σπουδαιότερα τα Α.Ε.Ι. Το καθένα έχει διαφορετικές σχολές ξεχωριστής σημασίας και αντικειμένου» τόνισε ο Αθανάσιος Μητρόπουλος ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε στην διαφάνεια των εξετάσεων και στα φροντιστήρια. «Πρέπει να παλέψουμε για να αναβαθμίσουμε τον θεσμό των Τ.Ε.Ι. Θεσμικά η Ν.Δ. δεν έκανε τίποτα απολύτως. Είμαστε η πιο βαριά βιομηχανία του νομού Καβάλας. Αμέσως μετά, το λόγο πήρε, πάλι, ο Απόστολος Αγελαράκης, υπογραμμίζοντας: «Θα σας αποδείξω έμπρακτα το ενδιαφέρον και την στήριξή μου. Δεσμεύομαι να είμαι δίπλα σας πριν αλλά και μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Πρέπει να γίνει αναβάθμιση των σπουδών και να ξεπεραστεί οι γραφειοκρατικές στρεβλώσεις, οι οποίες δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Πρέπει να δώσουμε στα παιδιά μας την ποιότητα εκπαίδευσης που τους αξίζει.

Πρέπει τα Τ.Ε.Ι. να φτάσουν στη θεσμική ολοκλήρωση, να συγκρουστούμε με το κατεστημένο και να προωθήσουμε την ανάπτυξη του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, να δώσουμε λύσεις». Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας, ο υποψήφιος βουλευτής ζήτησε ακόμα εκτενέστερη ενημέρωση για τα θέματα του Ιδρύματος ενώ είπε με έμφαση ότι η 4η Οκτωβρίου είναι η τελευταία μας ευκαιρία ως έθνος να ορθοποδήσουμε. «Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να γίνει μία ολοκληρωμένη διαβούλευση των προβλημάτων» πρόσθεσε, τέλος, ο Απόστολος Αγελαράκης.

Επιστροφή... [ στην αρχική... ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου