Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

[ ΡΙΠΕΣ ] Πόλεμος ....

.
ΤΩΡΑ εξηγείται γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να αναιρέσει τον εαυτό της στο θέμα των δημοσκοπήσεων.
ΟΤΑΝ τα γκάλοπ τής έδιναν προβάδισμα, αποφάσισε να δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματά τους, ακόμη και δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Όταν πέρασε στη δεύτερη θέση, επανέφερε- αποκλειστικά με τις ψήφους της συμπολίτευσης - την απαγόρευση για τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες.
ΕΤΣΙ μπορεί να κάνει κομματικό παιχνίδι με φήμες. Σαν αυτές των τελευταίων ημερών, για ύπαρξη γκάλοπ που δείχνουν δήθεν κλείσιμο της ψαλίδας με το ΠΑΣΟΚ, ή ότι στις εκλογές κανένα κόμμα δεν θα κερδίσει την αυτοδυναμία.
Φήμες που απαντιούνται με άλλες φήμες περί καθημερινού «ανοίγματος της ψαλίδας». Και στις δύο περιπτώσεις, οι φήμες αυτές δεν στηρίζονται από πουθενά. ΘΥΜΑΤΑ αυτού του πολέμου είναι η διαφάνεια και ο δημοκρατικός διάλογος.
ΟΙ ψίθυροι, οι φήμες και οι διαδόσεις αποτελούν πλήγμα στη δημοκρατική διαδικασία της κομματικής αντιπαράθεσης.
ΚΑΙ όμως, αυτή η προεκλογική περίοδος ξεκίνησε με προοπτικές που έδειχναν ότι θα γινόταν ουσιαστική συζήτηση των σοβαρών θεμάτων, όπως η οικονομία, το περιβάλλον, η καθημερινότητα των πολιτών.
ΚΑΙ ότι θα ήταν «καθαρή» από αφισορύπανση και ηχορρύπανση, αφού τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και άλλα κόμματα δεν ανήρτησαν γιγαντοαφίσες, πράγμα όμως που έκανε η Νέα Δημοκρατία.
ΠΑΡΑ τα γνωστά προβλήματα, τα δύο τηλεοπτικά ντιμπέιτ έγιναν με καλύτερους όρους και έδωσαν την ευκαιρία στους πολιτικούς αρχηγούς να αναλύσουν τις θέσεις τους και στους πολίτες να ενημερωθούν πληρέστερα σε σχέση με το παρελθόν.
ΕΝΩ και η σύμπτωσή της με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης έγινε αφορμή ώστε οι επικεφαλής των κομμάτων να μιλήσουν για τα προγράμματά τους αναλυτικότερα. Τουλάχιστον όσοι είχαν κάτι να πουν.
ΑΥΤΟ άλλωστε είναι και το νόημα της προεκλογικής περιόδου. Η ενημέρωση των πολιτών, η παρουσίαση των θέσεων των κομμάτων, ο διάλογος για τα προβλήματα.
Ο πόλεμος των φημών μάς γυρίζει πολύ πίσω. Και σίγουρα οι πολίτες θα κρίνουν στην κάλπη και για αυτό την κυβέρνηση.
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου