Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Κανιβαλισμοί

Του Δημήτρη Μητρόπουλου mhtro@dolnet.gr

ΤΙ ΜΕΡΑ θα ξημερώσει για τη Ν.Δ. στις 5 Οκτωβρίου; Πολλοί φοβούνται ότι ο Κώστας Καραμανλής θα αφήσει το κόμμα σε κατάσταση διάλυσης. Θα τους αφήσει επίσης τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Οι μετρήσεις δίνουν τον ΛΑΟΣ να επιστρέφει στα έδρανα της Βουλής. Αν το ποσοστό υπερβεί το 5%, τότε έχουμε νέα δεδομένα στο δεξιό άκρο της συντηρητικής παράταξης.
ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΜΑΧΙΑ των έξι της περασμένης Δευτέρας, ο Καρατζαφέρης ρώτησε χαιρέκακα τον Καραμανλή για την κατρακύλα της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Απάντηση δεν έλαβε. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως έχει κερδίσει στασίδι ως πολιτικός αρχηγός. Εκλέγει ευρωβουλευτές, μετέχει στις προ ημερησίας συζητήσεις στη Βουλή και προσέρχεται στις δεξιώσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Ο ΛΑΟΣ πέταξε μπουμπούκι επί ηγεσίας Καραμανλή και, πιο συγκεκριμένα, στις δημοτικές εκλογές του 2002. Το τι συνέβη τότε είναι καθρέφτης του τι ακολούθησε έκτοτε. Ο Καρατζαφέρης εκμεταλλεύθηκε την άστοχη για τη Ν.Δ. υποψηφιότητα Τζαννετάκου για την υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιώς, αξιοποίησε το σχίσμα των ταυτοτήτων και έλαβε την άτυπη υποστήριξη του Χριστόδουλου.
ΕΔΩ ΚΑΙ επτά χρόνια, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν χάνει ευκαιρία να διαπράττει κανιβαλισμούς εις βάρος της Ν.Δ. Άλλοτε επιχειρεί να την τραυματίσει. Ας πούμε, ο Καρατζαφέρης ήταν ο άνθρωπος που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά την τελευταία ομιλία τού Θόδωρου Ρουσόπουλου ως υπουργού Επικρατείας στη Βουλή. Άλλοτε, καταφέρνει να της αποσπάσει στελέχη. Κάπως έτσι, μέσα σε γενική κατάπληξη, βρέθηκε πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής που επαύθη τον Ιούλιο από την κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ προσπαθεί επίσης να πάρει την ατζέντα της Ν.Δ. σε κλασικές δεξιές θεματικές, όπως η εγκληματικότητα και η μετανάστευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ΛΑΟΣ τράβηξε τη διακυβέρνηση Καραμανλή σε πιο ακραίες πολιτικές στα θέματα αυτά. Ακόμη και με την Τουρκία δημιουργήθηκε ένταση για το θέμα της μετανάστευσης. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ τον αγνόησαν, μετά νόμισαν ότι θα μπορέσουν να τον διαλύσουν ή να του πάρουν τους βουλευτές και στο ενδιάμεσο τον φώναζε ο Σιούφας στη Βουλή για να τον νουθετήσει. Χωρίς επιτυχία. Ο Καραμανλής μπορεί να φύγει, αλλά ο Καρατζαφέρης ήρθε για να μείνει και να δηλητηριάζει το πηγάδι της δημόσιας ζωής.
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου