Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης κατά του Α΄ αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου από τον Ν.Ζαγοριανό, που προσπαθεί να αποφύγει τον έλεγχο για τις πρακτικές του στην διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens
Το ευαγγελικό ρητό «οι τελευταίοι έσονται πρώτοι και οι πρώτοι έσονται τελευταίοι» έρχεται να επιβεβαιωθεί και στην υπόθεση της διερεύνησης του σκανδάλου της Siemens από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Ν.Ζαγοριανός που δέχθηκε επανειλημένα τα πυρά από πολιτικούς και νομικούς κύκλους για τις επιλογές και κυρίως τις παρατυπίες και τις επιλογές του, βρέθηκε τελικά στην ίδια θέση με τους κατηγορούμενους που είχε προφυλακίσει.

Ετσι, όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Τετάρτης, απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει κατά του Α΄ αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ιω.Παπανικολάου. Ο τελευταίος, είναι ταυτόχρονα και προϊστάμενος επιθεώρησης των δικαστηρίων και και ήδη έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ν.Ζαγοριανού, ενώ πολλοί εντοπίζουν και ποινικές ευθύνες.

Οπως έκρινε ο ΑΠ, η αίτηση του κ. Ζαγοριανού υπεβλήθη μετά την άσκηση της πειθαρχικής δίωξης και κατά συνέπεια το δικαστήριο δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι ενώ η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο την Ανοιξη για τις ευρωεκλογές, ο κ.Ζαγοριανός είχε αρνηθεί πρόσβαση στη δικογραφία στους μάρτυρες που τελικά προφυλάκισε για την υπόθεση της Siemens. Οι τελευταίοι είχαν ζητήσει μεταξύ άλλων και την εξαίρεσή του, καθώς ήδη υπήρχε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του.

Τότε η αίτησή τους απορρίφθηκε, ωστόσο πλέον η μήνυσή τους έχει φέρει τον ανακριτή σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

από [ ΕΘΝΟΣ ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου