Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Προβλέψεις-σοκ για έλλειμμα έως 10% - Απαιτούνται μεταρρυθμίσεις

Προβόπουλος: Σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία.

Ηχηρό καμπανάκι για τα προβλήματα της οικονομίας, με έμφαση στην εκτίναξη του ελλείμματος χτύπησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος στην πρώτη του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωσταντίνου.

Και οι τρεις εμπλεκόμενοι συμφώνησαν ότι τα πράγματα είναι σοβαρά ενώ από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός θα παρακολουθεί προσωπικά τα προβλήματα της οικονομίας.

Ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι το έλλειμμα δεν θα ξεπεράσει το 10%, ποσοστό-σοκ σε σχέση με τις τελευταίες προβλέψεις για 6% που είχε ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκράτίας.

«Η ευρεία υποστήριξη που έλαβε η πρόσφατα εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση θα διευκολύνει σημαντικά την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος, καθιστώντας σαφή τη θέση του για τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση στον τομέα της οικονομίας.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας υπογράμμισε ότι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και η έξοδος από την κρίση απαιτούν ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που αφορά τη δημοσιονομική διαχείριση, τη μείωση του δημοσίου χρέους αλλά και την αγορά εργασίας.

Τόνισε, επίσης, ότι οι σχετικά υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μετά την ένταξή της στη ζώνη του ευρώ αντανακλούν μια διαδικασία πραγματικής σύγκλισης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι για να επιτύχει διατηρήσιμα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο μέλλον, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει ορισμένες βασικές προκλήσεις, που αντανακλώνται στο χρονίως πολύ μεγάλο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, στα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα και στα ανησυχητικά επίπεδα του δημόσιου χρέους.

από [ ΤΑ ΝΕΑ - online ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 3:06 μ.μ.- 08/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου