Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Η ΠΑΣΠ καταγγέλει την ΔΑΠ.

Από την ΠΑΣΠ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

.
Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες της φασιστικής συμπεριφοράς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Χωρίς κανένα απολύτως λόγο τα μέλη και «συνάδελφοι» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιτέθηκαν σε μέλη της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης τραυματίζοντας τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Γιώργο Δαρτζαλόπουλο. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τη συγκεκριμένη κατάσταση καθώς το παρακράτος της δεξιάς παράταξης συνεχίζει να βασιλεύει μέσα στο ίδρυμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, αυτό το δεξιό παρακράτος να χρησιμοποιεί μεθόδους τραμπουκισμού για να καλύψει το πολιτικό κενό και την έλλειψη προτάσεων της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ για την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών. Η διοίκηση του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει με τις πράξεις της ότι δεν θέλει να διαχειριστεί την κατάσταση και γίνεται ανδρείκελο στις απαιτήσεις και επιθυμίες της γαλάζιας παράταξης. Είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν και να πάψει να συγκαλύπτει πρακτικές που δε θα έπρεπε να συνάδουν με τη λογική μιας υγιούς εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η πολιτεία είναι η μόνη ελπίδα πλέον, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του ιδρύματος. Κάποιοι πρέπει να δραστηριοποιηθούν σύντομα πριν θρηνήσουμε θύματα στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Όσο και αν δεν το θέλουν κάποιοι η ΠΑΣΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τους αγώνες της για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος, καθώς και για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των φοιτητών για δημόσια – δωρεάν Παιδεία, μέσα από προτάσεις και δραστηριότητες. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

από [ press-gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:07 μ.μ.- 21/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου