Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Καταργείται το «προεκλογικό» Προεδρικό Διάταγμα για τα ιδιωτικά ιατρεία

Τις διαδικασίες κατάργησης προεδρικού διατάγματος που αφορούσε στην ιδιωτική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας και υπεγράφη τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές, κίνησε η αρμόδια υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Πρόκειται για το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμόν 180, με τίτλο «Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία και προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Σημειώνεται ότι το Π.Δ. εστάλη στα Ιωάννινα, προκειμένου να το υπογράψει ο Κάρολος Παπούλιας, καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ήδη μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να ψηφίσει. Υπεγράφη την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως την επομένη, τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τις εκλογές. Με το Π.Δ. επιτρεπόταν η ίδρυση φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από μια ιδιωτική εταιρεία, με μοναδική προϋπόθεση να περιλαμβάνεται στον σκοπό τους η παροχή ιατρικών ή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Επρόκειτο για ρύθμιση που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ιατρικής κοινότητας.

Για το ζήτημα είχε ερωτηθεί χθες η νεά υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είχε δεσμευτεί ότι θα μελετήσει το ζήτημα και θα απαντήσει στη συνέχεια. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το νέο Προεδρικό Διάταγμα που καταργεί το προαναφερθέν υπεγράφη ήδη.

από [ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 7:03 μ.μ.- 09/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου