Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αισιοδοξία [ΡΙΠΕΣ από ΤΑ ΝΕΑ]]

ΜΙΑ κυβέρνηση κρίνεται μόνο από τα έργα της. Όχι από τα πρόσωπα, ούτε από τα βιογραφικά τους ούτε βέβαια από την ηλικία τους.
ΠΑΡ΄ ΟΛ΄ αυτά η κυβέρνηση που ανακοίνωσε χθες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δείχνει ότι έχει τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που έχουν από αυτήν οι ψηφοφόροι.
ΒΑΣΙΚΟ της χαρακτηριστικό είναι χωρίς αμφιβολία τα πολλά νέα πρόσωπα27 δεν έχουν υπηρετήσει ξανά σε κυβερνητικές θέσεις- αλλά και ο μεγάλος αριθμός των γυναικών.
ΝΕΑ πρόσωπα όμως που έχουν τα εφόδια και σε πολλές περιπτώσεις και την εμπειρία από μη κυβερνητικές θέσεις, για να προσφέρουν έργο.
ΑΝ υπάρξει η πολιτική βούληση και βεβαίως αν εργαστούν για να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις και δεν αφοσιωθούν- όπως πολλοί απερχόμενοι υπουργοί- στην προσωπική τους προώθηση και στην εξυπηρέτηση των κομματικών ρουσφετιών, τότε ναι, μπορούν να πετύχουν.
ΔΙΠΛΑ στους νέους υπάρχουν βέβαια σε καίρια πόστα και αρκετοί παλαιοί, όλοι σχεδόν όσοι είχαν επιτυχημένη θητεία και εξακολουθούσαν να έχουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
ΚΑΠΟΙΟΙ από αυτούς κατέχουν θέσειςκλειδιά, όπως ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος έχει την ευθύνη για το κρίσιμο ζήτημα του συντονισμού.
Άλλοι πάλι, όπως ο κ. Βενιζέλος, είχαν συγκρουστεί στο παρελθόν με τον κ. Παπανδρέου. Το ότι μετέχουν και μάλιστα με σημαντικά χαρτοφυλάκια στην κυβέρνηση δείχνει τη διάθεση του Πρωθυπουργού να αποφύγει κάθε λογική εσωστρέφειας ή ρεβανσισμού. ΑΝΑΛΟΓΗ διάθεση να ανοιχτεί στην κοινωνία δείχνει η προσφορά προς τους Οικολόγους Πράσινους για θέση στο υπουργείο Περιβάλλοντος.
ΘΑ πρέπει, τέλος, να επισημανθεί η προώθηση στην πρώτη γραμμή στελεχών που ώς σήμερα αποτελούσαν τον στενό κύκλο των συνεργατών του κ. Παπανδρέου.
ΕΙΝΑΙ φυσικό να υπάρξουν αμφισβητήσεις. Και αυτοί όμως θα πρέπει να κριθούν από το έργο τους!
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:04 π.μ.- 07/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου