Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Συναίνεση στην πράξη

Του Λουκά Δημάκα

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ελάχιστα είχε γίνει πιστευτός σε στελέχη και ψηφοφόρους άλλων πολιτικών χώρων, όταν σε κάθε ευκαιρία επέμενε ότι ως Πρωθυπουργός θα επιδιώξει από την πρώτη στιγμή συνεργασίες και συναινέσεις με τις προοδευτικές δυνάμεις ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ πετύχει ή όχι την πολυπόθητη αυτοδυναμία. Χθες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ότι εννοούσε αυτό που έλεγε προεκλογικά.

Παρά την άνετη αυτοδυναμία των 160 εδρών που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε συγκεκριμένη πρόταση στους Οικολόγους Πράσινους για συμμετοχή στη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του με δικό τους στέλεχος. Και μάλιστα για το χαρτοφυλάκιο του νέου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, υπουργείο που εκ των πραγμάτων αλλά και βάσει του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ έχει βαρύνουσα σημασία για τη νέου τύπου ανάπτυξη που θέλει να προωθήσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Παρά την άρνηση των Οικολόγων Πράσινων η κίνηση του ΠΑΣΟΚ έχει την αυτονόητη αξία της. Για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου το στοίχημα είναι να συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την επίτευξη συνεργασιών και συναινέσεων με τις ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου.
από [ ΤΑ ΝΕΑ ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 10:11 π.μ.- 07/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου