Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου παρέστη σήμερα στη δοξολογία για τον εορτασμό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη - Δήλωση

Η μεγάλη νίκη του Ελληνισμού, αυτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει και αποδεικνύει τη διαχρονική δύναμη που έχει ο λαός μας, η πατρίδα μας. Τη δύναμη της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Η δύναμη αυτή αποδεικνύει ότι με τη βούληση και την ενότητα, υπηρετώντας αξίες και αρχές, κατακτούμε στόχους και μπορούμε και αλλάζουμε την Ελλάδα.

Σήμερα, δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης από νοοτροπίες, αντιλήψεις και πρακτικές, που μας κράτησαν πολλά χρόνια πίσω. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης της πολιτικής από το μικροκομματισμό και την αδιαφάνεια. Δίνουμε τη μάχη της απελευθέρωσης του πολίτη από την ανασφάλεια, την αδικία, την ανισότητα.

Και σε αυτή τη μάχη, είμαι σίγουρος ότι είμαστε ενωμένοι. Αυτή η μάχη μας ενώνει όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, σε μια κοινή προσπάθεια για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρή, ικανή, δίκαιη και ανθρώπινη. Και βέβαια, καθοριστικός σε αυτή τη μάχη είναι ο ρόλος της Περιφέρειας, της Θράκης μας, της Μακεδονίας μας, της Θεσσαλονίκης μας.

Χρόνια πολλά σε όλους.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:30 π.μ.- 27/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου