Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Κοροϊδία

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 22 Ιανουαρίου 2009.

ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ από την κυβέρνηση, που δεν τήρησε καμιά από τις προεκλογικές υποσχέσεις της, ζημιωμένοι από την αγροτική πολιτική της και ευάλωτοι στη διεθνή οικονομική κρίση, οι αγρότες βρίσκονται και πάλι στα μπλόκα. 

Η ένταση των κινητοποιήσεών τους, η αθρόα συμμετοχή, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, και η διακομματική συμφωνία τους στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής και στον αγροτικό τομέα. 

Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί, προεκλογικά, σχεδόν τα πάντα στους αγρότες και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, κυρίως στις εκλογές του 2004. Και τώρα το μόνο που κάνει είναι να προσπαθεί να διασπάσει την ενότητά τους. 

ΑΚΟΜΗ ηχούν στα αυτιά των αγροτών οι δηλώσεις του κ. Καραμανλή ότι θα πάει ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός, στις Βρυξέλλες για να υπερασπιστεί τα δίκαιά τους και να εξασφαλίσει καλές τιμές και αγορές για τα προϊόντα τους. 

ΚΑΙ τις θυμούνται κάθε φορά που αντί για τις αγορές η παραγωγή τους καταλήγει στις χωματερές, όταν αγοράζουν πανάκριβα τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα καύσιμα, τα αγροτικά μηχανήματα. 

ΣΥΜΦΩΝΑ με στοιχεία της Εurostat, οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν το διάστημα 2000- 2008 τη μεγαλύτερη μείωση του εισοδήματός τους, μεταξύ όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

ΤΙΣ θυμούνται όμως και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων που αγοράζουν αγροτικά προϊόντα σε υψηλές τιμές, την ώρα που οι παραγωγοί τα πωλούν σε εξευτελιστικές. Που σημαίνει ότι οι μόνοι που ευνοούνται από την κυβερνητική αγροτική πολιτική είναι τα κυκλώματα των μεσαζόντων. 

ΟΙ κινητοποιήσεις των αγροτών είναι δικαιολογημένες. Αρκεί να μεριμνήσουν ώστε να μην αποβούν εις βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων. 

ΓΙΑΤΙ θα χάσουν μεγάλο μέρος του δίκιου τους. 
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου