Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ, ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ. ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ».

1. «Στην αντιμετώπιση της κρίσης, απαιτείται να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις παράγοντες:

  • Ο πρώτος παράγοντας αφορά στο με ποιους όρους μπαίνουμε στην κρίση, ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
  • Ο δεύτερος παράγοντας είναι ποιο είναι το σχέδιό μας για την έξοδο από αυτή την κρίση.
  • Ο τρίτος παράγοντας είναι η αξιοπιστία της χώρας μας και, βεβαίως, της εκάστοτε κυβέρνησης, στο εσωτερικό, αλλά και στη διεθνή οικονομία, για να πείσει, να κινητοποιήσει δυνάμεις, να προωθήσει ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση».

2. «Και στα τρία, η κυβέρνηση βαθμολογείται κάτω από το μηδένΜπήκαμε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας στην κρίση, ως ανοχύρωτη Πολιτεία, ανοχύρωτη οικονομία. Σχέδιο δεν είχε και δεν έχει η κυβέρνηση. Και η αξιοπιστία μας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι στο ναδίρ».

3. «Είναι πλέον επείγον, μια νέα κυβέρνηση, με καθαρή λαϊκή εντολή, να αναλάβει να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Να προστατέψει το εισόδημα των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης, που βλέπει σήμερα το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια της. Να ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, τα σχολεία, τα Πανεπιστήμιά μας, το σύστημα υγείας, τις δομές πρόνοιας. Να ανοίξει νέους δρόμους ανάπτυξης, με επίκεντρο τον άνθρωπο, με σεβασμό στο περιβάλλον. Να εμπεδώσει, επιτέλους, ένα κράτος Δικαίου που προστατεύει τα δικαιώματα κάθε πολίτη».

4. «Στην Ελλάδα του 2009, ζητείται κυβέρνηση. Υπεύθυνη και δίκαιη στο εσωτερικό. Αξιόπιστη στο εξωτερικό.Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί. Ο πολίτης γνωρίζει πως, δεν θα τον βγάλουν από την κρίση, αυτοί που τον έβαλαν στην κρίση».

5. «Εμείς μπορούμε. Με σχέδιο για τη χώρα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν φοβόμαστε την πρόκληση, δεν λυγίζουμε μπροστά στα προβλήματα. Δεν κρυβόμαστε μπροστά στις ευθύνες. Τις αναλάβουμε, όσο δύσκολες και αν είναι. Η πρόκληση είναι για μας εθνική επιταγή και εθνική ευθύνη. Και αυτή την ευθύνη θα την αναλάβουμε. Και θα τα βγάλουμε πέρα, προς όφελος του Ελληνικού λαού, προς όφελος της Ελλάδας».

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου