Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΞΥΤΑΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

1. Το 2004, η ΝΔ δεσμεύθηκε προεκλογικά για 6μηνη θητεία, πλην όμως, μετεκλογικά, οργιάζουν η κομματικοποίηση και τα ρουσφέτια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι μειώσεις θητείας έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με σχέδιο και προγραμματισμό, ώστε να μην υποβαθμίζεται η αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και η άμυνα της χώρας.

2. Σήμερα, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί πάλι την θητεία, που αφορά χιλιάδες νέους και τις οικογένειές τους, ως προεκλογικό πυροτέχνημα. Η θέση μας είναι καθαρή.

  • Η μείωση της θητείας μπορεί και πρέπει να γίνει, αλλά προϋποθέτει άλλη δομή δυνάμεων για τις Ένοπλες Δυνάμεις, με κατάργηση μονάδων, συγκέντρωση δυνάμεων, αλλαγή στην εκπαίδευση και μεγάλη αύξηση των επαγγελματιών οπλιτών.
  • Ο δε περιορισμός των αναβολών, με κατάταξη μέχρι την ηλικία των 24 ετών, είναι εθνικά επιζήμιος και επικίνδυνος για την επιστημονική και επαγγελματική εξέλιξη των νέων, όσο και για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας.

3. Η μικροκομματική προσέγγιση της σημερινής κυβέρνησης στις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται και από τη στάση της στο ζήτημα του στεγαστικού προβλήματος των στρατιωτικών. Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσαν χθες βουλευτές του Κινήματος «στις κυβερνητικές εξαγγελίες της Ν.Δ., για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, περιλαμβάνονταν και υποσχέσεις για “Επίλυση του οξύτατου στεγαστικού προβλήματος των μόνιμων στελεχών προσεγγίζοντάς το με μεγαλύτερη ευελιξία απ’ ότι στο παρελθόν, κατασκευή κατοικιών (ΣΟΑ), επιδότηση ενοικίου για τις ιδιαίτερα δυσμενείς φρουρές, μίσθωση κατοικιών, όπου είναι δυνατό, μέσω εταιρειών leasing και παράλληλη αξιοποίηση της περιουσίας ΤΕΘΑ”». Πέντε χρόνια μετά δεν υπάρχει καμία επιδότηση ενοικίου, καμία μίσθωση με leasing ενώ πρόσφατα αύξησαν κατά 42,8% το μηνιαίο μίσθωμα στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών - Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων!.

Βλ. περισσότερα: http://www.pasok.gr/portal/gr/koin-omada/77/73721/7/7/1/showdoc2.html )

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου