Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ «ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ»; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΑΝΑΙΡΟΥΝ ΤΗΝ…ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ, «ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΗ» ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΗ;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

1. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε χθες το ΠΑΣΟΚ για παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση στοιχείων στην Οικονομία, σε σχέση με το δημόσιο χρέος, τα επιτόκια, την ανεργία. Προκαλούμε λοιπόν το οποιοδήποτε καλόπιστο κυβερνητικό στέλεχος να διαψεύσει τα παρακάτω:

α) Για το δημόσιο χρέος. Λένε τα γνωστά. Ότι για την χρεωμένη χώρα φταίει το ΠΑΣΟΚ.

  • Αλλά δεν μας λένε πώς γίνεται κάθε φορά που είναι η Ν.Δ. στην εξουσία, η χώρα να μπαίνει σε ύφεση. Οι ρυθμοί ανάπτυξης παίρνουν τον κατήφορο. Συνέβη την τριετία Μητσοτάκη, συμβαίνει στην πενταετία Καραμανλή.
  • Όσο για το χρέος, στην αρχή της πρώτης διακυβέρνησης της Ν.Δ., της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το παρέλαβαν στο 70% του ΑΕΠ. Τρία χρόνια μετά, το πήγαν στο 110% του ΑΕΠ. Και μάλιστα χωρίς να ασκήσουν ούτε τη στοιχειώδη κοινωνική πολιτική, ενώ οι παλιότεροι θυμόμαστε την…περίφημη εισοδηματική πολιτική του 0+0=14%!!
  • Το 2004 το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μικρότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ από αυτό που παρέλαβε το 1993, παρά την οικονομική επιβάρυνση των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2004 το χρέος ανεβαίνει 16 δις ευρώ κάθε χρόνο, και θα ήταν υψηλότερο και ως ποσοστό του ΑΕΠ αν δεν είχε μεσολαβήσει η «αναθεώρηση» του ΑΕΠΚάθε Έλληνας και Ελληνίδα έχει χρεωθεί επιπλέον 8.000 ευρώ σε 5 χρόνια. Και μάλιστα χωρίς να κάνουν έργα, χωρίς να επενδύουν στην υγεία, στην παιδεία, στην περιφέρεια, πουθενά. Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά; Και ποιος χρέωσε τη χώρα;

β) Για τα επιτόκια. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα είναι χαμηλότερα από την υπόλοιπη Ε.Ε. Οι πολίτες όμως που πληρώνουν τα σημερινά επιτόκια, ξέρουν ότι, στις πιστωτικές κάρτες για παράδειγμα, η συνολική επιβάρυνση είναι συνήθως πάνω από 20%.

  • Ποιον προσπαθούν να πείσουν συνεπώς; Και γιατί τέτοια προσπάθεια να είναι αρεστοί στους τραπεζίτες; Γιατί δεν θέλουν να βάλουν την παραμικρή προϋπόθεση, ώστε η χρηματοδότηση την οποία παίρνουν οι τράπεζες να περνάει στην πραγματική οικονομία; Τόσο πολύ φοβάται η κυβέρνηση τους τραπεζίτες;

γ) Για την ανεργία. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει μονότονα ότι η ανεργία έχει μειωθεί. Άς το πουν αυτό στους ανέργους και τις οικογένειες τους. Και ας σταματήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα.

  • Ένα απλό παράδειγμα: Μέχρι το 2004, όποιος έκανε μέχρι 12 ημερομίσθια το μήνα, μπορούσε να καταγραφεί ως άνεργος. Από το 2004 και μετά, όποιος έχει τουλάχιστον ένα ημερομίσθιο το μήνα δεν μπορεί να καταγράφεται ως άνεργος. Αυτό και μόνο το παράδειγμα δείχνει τι έχει συμβεί με τα στοιχεία της ανεργίας από το 2004 και μετά.

δ) Για την ακρίβεια. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι καταπολεμά την αισχροκέρδεια. Συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης.

  • Οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς έχουν πέσει κατακόρυφα και στην Ελλάδα συμπληρώθηκαν 6 εβδομάδες συνεχών ανατιμήσεων στην τιμή της αμόλυβδης. Από τις αρχές του 2009 η τιμή έχει αυξηθεί κατά 10%!…

2. Να αφήσουν επιτέλους κατά μέρους τα παραμύθια. Και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στον τόπο και τους πολίτες. Έχουν ένα δρόμο. Να δώσουν το δικαίωμα στους πολίτες να απαλλαχθούν από την παρουσία τους. Να δώσουν το δικαίωμα στους πολίτες να βάλουν τέλος στο θλιβερό κύκλο μιας ακόμη καταστροφικής για τον τόπο διακυβέρνησης τους.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου