Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΑΦΟΥ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕN ΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΕΙ; ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ; ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ;

1. «Έχουμε σχέδιο και το εφαρμόζουμε», είπε χθες ο σημερινός πρωθυπουργός μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών. (Επί τη ευκαιρία: την ώρα της ομιλίας του σημερινού πρωθυπουργού, οι ασφαλιστικές εταιρείες ανακοίνωσαν αυξήσεις 10%-14% στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων για το β’ εξάμηνο του 2009…)

2. Την ίδια ώρα η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαίωνε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τη σοβαρή επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και τις μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των εκτιμήσεων της κυβέρνησης και της πραγματικής κατάστασης. Επιβεβαίωνε την απουσία αξιόπιστου κυβερνητικού σχεδίου, που θα πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί και να υπερβεί την κρίση.

3. Εμείς, κάνουμε ένα πολύ απλό ερώτημα στον σημερινό πρωθυπουργό: Ποιο είναι το σχέδιο αυτό; Μπορεί κάποιος να μας το πει; Έχει την καλοσύνη η κυβέρνηση να το καταθέσει στην Βουλή και να το συζητήσουμε;

4. Φοβόμαστε όμως ότι ο κ. Καραμανλής, όταν μιλάει για σχέδιο, αναφέρεται στο «Επικαιροποιημένο» Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόγραμμα που στην ουσία έχει ήδη απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θεωρείται εκτός τόπου και χρόνου ακόμα και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Πρόγραμμα τόσο «Επικαιροποιημένο» που περιλαμβάνει τα έσοδα από την κατάργηση του αφορολογήτου στους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο η κυβέρνηση σύρθηκε και επανέφερε! Αυτό το «Επικαιροποιημένο» Πρόγραμμα ο κ. Καραμανλής το χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» στη χθεσινή του ομιλία. Σημειώνουμε την ημερομηνία: 16 Φεβρουαρίου 2009. Από χθες μετράμε το χρόνο μέχρι την ημέρα που ο κ. Καραμανλής θα δηλώσει «δεν ήξερα, δεν είχα καλή ενημέρωση, δικό μου λάθος».

5. Σχέδιο δεν έχει ο κ. Καραμανλής. Το ομολογούν ακόμη και υπουργοί τουΤο βλέποντας και κάνοντας και το άρπα-κόλα μόνο σχέδιο δεν είναι. Και με αυτή τη λογική πορεύεται ο σημερινός πρωθυπουργός. Αυτό εξηγεί το ότι τη μια εμφανίζεται να ζητά συναίνεση και από την άλλη ο ίδιος να θεωρεί – και ο κυβερνητικός του εκπρόσωπος να καθυβρίζει – αυτούς από τους οποίους ζητά να συναινέσουν, ως υπεύθυνους για όλα τα κακά αυτού του τόπου που κυβερνούν τα τελευταία 5 χρόνια.

6. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλη υποκρισία. Ο τόπος δεν έχει ανάγκη και άλλων θεατρικών παραστάσεων. Δεν έχει ανάγκη από ένα πρωθυπουργό που άλλοτε εμφανίζεται «χρήσιμος και όχι ευχάριστος» άλλοτε «κοινωνικά ευαίσθητος και άλλοτε «συναινετικός».

7. Ο τόπος χρειάζεται αλλαγή πορείας για μία διακυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, για μία ανθρώπινη κοινωνία. Χρειάζεται ένα πακέτο άμεσων μέτρων για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και μεγάλες τομές για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος, που θα νοιάζεται τον πολίτη.

ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου