Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΑΛΛΟΙ 570.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 2008. ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΣΧΕΔΙΟ, ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

1. Άλλοι 570.0000 Έλληνες, αριθμός που αντιστοιχεί στον πληθυσμό της Πάτρας και της Λάρισας μαζί,προστέθηκαν το 2008, στον αριθμό όσων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της καθημερινότητας τους. Συνολικά, ο αριθμός των πολιτών που κινούνται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας έφτασε τους 2.120.408, δηλαδή το 24% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Ένας στους 5 Έλληνες. Επίσης:

  • Ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν μια εβδομάδα διακοπές.
  • Τέσσερις στους δέκα Έλληνες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αναγκαίες αλλά έκτακτες δαπάνες.
  • Ένας στους πέντε Έλληνες δεν μπορούν να δαπανήσουν για ικανοποιητική θέρμανση στα σπίτια τους.
  • Η φτώχεια ακουμπάει περισσότερο τους αγρότες (36%) τους συνταξιούχους (36%), ενώ στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα το ποσοστό φτάνει το 42%
  • Ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας τρέμει το αναπάντεχο. Οι Έλληνες σε ποσοστό 42% δηλώνουν πλήρη αδυναμία να ανταποκριθούν σε μη προγραμματισμένες οικογενειακές δαπάνες.
  • 3,1 εκ. Έλληνες (ήταν 2,3 εκ. το 2007) δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην πληρωμή λογαριασμών νερού, ρεύματος και θέρμανσης.

2. Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ελληνικά νοικοκυριά, η μέση ελληνική οικογένεια, εμπεριέχονται στην ετήσια έκθεση της εταιρείας VPRC. Τα πράγματα είναι απλά: αυτοί οι 570.000 Έλληνες και τα υπόλοιπα συγκλονιστικά στοιχεία που προαναφέραμε είναι αποτέλεσμα της κρίσης στην οποία οδήγησε την Ελλάδα η κυβέρνηση Καραμανλή, πριν τη διεθνή κρίση. Η διεθνής κρίση μόνο προς το τέλος του 2008 άρχισε να αγγίζει τη χώρα μας.

3. Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικονομία, η χώρα, χρειάζονται επειγόντως σχέδιο εξόδου από την κρίση και αντιμετώπισης της απειλής της ύφεσης. Ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί ομολογούν ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.

4. Οι πολίτες στρέφουν και πάλι τις ελπίδες τους στο ΠΑΣΟΚ. Απέναντι στα ευχολόγια, τις αοριστολογίες και τα αποσπασματικά μέτρα της αποχωρούσας κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζει σήμερα το συγκεκριμένο σχέδιο του Κινήματος για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, τις ξεκάθαρες δεσμεύσεις μας, πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το νέο συμβόλαιο που θα υπογράψουμε με την ελληνική κοινωνία, με τους πολίτες και το οποίο θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την επόμενη των εκλογών.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου