Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΜΠΕΛΑ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

1. Με το Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό, η αποχωρούσα κυβέρνηση έχει απλώσει πάνω από ολόκληρη τη χώρα ένα τεράστιο πανό, που γράφει «ΠΩΛΕΙΤΑΙ». Πρόκειται για μία άνευ όρων εκχώρηση όλης της φυσικής ομορφιάς της χώρας, σε μεγαλοκατασκευαστικά συμφέροντα, πρόκειται να καταβαραθρώσει τον ελληνικό τουρισμό.

2. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, η κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Σουφλιάς, υπέστησαν μία δεινή ήττα θεσμικού χαρακτήρα. Εννέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου καταψήφισαν την πρόταση του υπουργού και μόλις επτά μέλη την υπερψήφισαν, μεταξύ των οποίων, τρία μέλη είναι διορισμένα από τον ίδιο τον υπουργό. Και όλα αυτά, παρά το βράδυ όργιο πιέσεων από υψηλότατο θεσμικό παράγοντα του Υπουργείου..

3. Η κυβέρνηση έχει μόνο μία επιλογή. Να αποσύρει αμέσως το εκτρωματικό κείμενο, του Χωροταξικού για τον Τουρισμό. Η επόμενη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έτσι κι αλλιώς, δεσμεύεται πολιτικά ότι θα το αποσύρει.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου