Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Το είδαμε κι αυτό!

Άκου ερώτηση!
Ερώτηση προς την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν συμμετείχε και στη φετινή Σύνοδο του Νταβός κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος επισημαίνει πως κάθε κράτος, «προσπαθώντας να αυξήσει το πολιτικό και διπλωματικό του κεφάλαιο, συμμετέχει στη συζήτηση για την επίλυση προβλημάτων που ξεπερνούν τα στενά δικά του» και σημειώνει ότι στην φετινή 39η Σύνοδο του Φόρουμ του Νταβός σφράγισε μέχρι στιγμής η παρουσία της Κίνας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.
Καλά αυτός ο Λοβέρδος είναι καλό παιδί, αλλά όλο αστεία λέει ο άτιμος.
Χωρατατζής αποδείχθηκε!
Τι να πάει να κάνει φέτος στο Νταβός η κυβέρνηση; Αφού τα κατάφερε στα μεγάλα ζητήματα να κάνει την πάπια και στα μικρά το κορόιδο! Δηλαδή, στα μεγάλα υπήρξε σεμνή και στα μικρά ταπεινόφρων.
Το Νταβός, ως γνωστόν, είναι «κοσμοπολίτικο» θέρετρο και φιλοξενεί ένα «κοσμοπολίτικο» φόρουμ. Σεμνότητες και ταπεινότητες δεν έχουν θέση εκεί, όπως απέδειξε με την συμπεριφορά του ο… κουμπάρος.
Δεν έχετε πάρει χαμπάρι ότι η Ελλάς μετά την Ολυμπιάδα και το ευρωπαϊκό κύπελλο στην Πορτογαλία συρρικνώθηκε ξαφνικά σα να έπιασε… μελίγκρα;
Το φαινόμενο αποκαλείται πλασμόλυση. Χάθηκαν όλες οι πολύτιμες ουσίες που περιέκλειε το κρατικό της κύτταρο. Συρρικνώθηκε σε διεθνές επίπεδο.
Όραμα δεν έχει, στρατηγική έπαψε να έχει και η εικόνα της μουτζουρώθηκε από τα απανωτά σκάνδαλα και την ανικανότητα της ηγεσίας της να παίξει ρόλο τουλάχιστον στη Βαλκανική.
Τι δουλειά, λοιπόν, είχε η Ελλάδα στο Νταβός; Εκεί πας για «μούρη» ή για «κατάσταση». Οι ικανοί παίχτες προβάλλουν μούρη για να δημιουργήσουν κατάσταση. Εμείς με τι μούρη θα πηγαίναμε και σε τι κατάσταση θα μπλέκαμε δίχως μούρη;
Άσε, Ανδρέα Λομβέρδο, την πλάκα!
Καλά έκανε η κυβέρνηση και δεν παραβρέθηκε φέτος στο Νταβός.
Άμα δεν υπάρχει πολυθρόνα για σένα καλύτερα να μην περνάς στα σαλόνια, Και στο Νταβός δεν υπάρχουν καρέκλες για τους αρχηγούς κρατών, υπάρχουν μόνο πολυθρόνες και σκαμνάκια.
Πώς είναι δυνατόν μετά να πας σε εκλογές; … με το σκαμνάκι, βρε αδελφέ;
ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου