Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου - Κώστα Σημίτη


Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Σημίτης. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες και ότι δεν υπήρχαν πάγοι για να λιώσουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να βοηθά το κίνημα, διατηρώντας όμως σε κάποιο βαθμό την αυτονομία του.

Αναλυτικότερα, ο κ. Σημίτης επισήμανε πως θα συνεχίσει να βοηθάει το ΠΑΣΟΚ με ομιλίες και γραπτές παρεμβάσεις και πάντα με τους τρόπους που ο ίδιος κρίνει σκόπιμο και που πιστεύει ότι εξυπηρετούν το συμφέρον της χώρας.

Όπως ανέφερε στη συνάντηση επί τάπητος τέθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις σε σχέση με την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και με τα ελληνικά προβλήματα.

Κάνοντας αναφορά στο δημόσιο χρέος και τα ελλείμματα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως παρακολουθεί αμήχανη και άπρακτη.

Κατά τη συζήτησή τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η Ευρώπη παρακολουθεί αμήχανη την οικονομική κρίση και ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτικές οι οποίες υπερβαίνουν πολλά πράγματα.

Ο κ. Σημίτης συμφώνησε με τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου για μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας, καθώς και με την έκδοση ευρωομολόγου.

Επίσης συμφώνησαν πως η Ελλάδα έχει ένα διπλό πρόβλημα, το πρώτο είναι πώς θα βγει από την οικονομική κρίση και το δεύτερο πού θα πάει μετά. Και στο σημείο αυτό συζητήθηκε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο.

Πάντως κατά τη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του τέως πρωθυπουργού στο ευρωψηφοδέλτιο. Ο ίδιος ο κ. Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν συζητήσαμε για την Ευρωβουλή και ούτε υπήρχε θέμα να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου