Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ…


1. Πρώτα άφησαν τους κερδοσκόπους να στήσουν πάρτι, σε βάρος των καταναλωτών. Μετά ανακοίνωσαν τα περίφημα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας, που εξελίχθηκαν στο πιο αγαπημένο ανέκδοτο των κερδοσκόπων.
2. 
Από χθες αποφάσισαν να γίνουν ανέκδοτο 1 και οι ίδιοι. Βγήκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και μίλησε γενικά και αόριστα για επιχειρηματίες που απειλούν με απολύσεις σε περίπτωση που γίνουν έλεγχοι για υψηλές τιμές. Μας είπε δηλαδή ότι η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια αλλά φοβάται ότι αυτό θα επιφέρει αύξηση της ανεργίας! Οπότε ας διαλέξουν οι πολίτες τι θέλουν: Ακρίβεια ή ανεργία. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι η κυβέρνηση συντηρώντας την ακρίβεια ασκεί κοινωνική πολιτική αφού  έτσι δεν αφήνει τους «κακούς» να κάνουν απολύσεις! Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε ο κ. Χατζηδάκης που απείλησε με μποϊκοτάζ των προϊόντων των εταιριών που κερδοσκοπούν! Πάλι καλά που δεν απείλησε και με απεργία πείνας έξω από τα γραφεία τους!
3. 
Οι κυβερνήσεις δεν εκλέγονται ούτε για να κάνουν ακτιβισμό ούτε για να προβαίνουν σε αόριστες καταγγελίες ούτε για να προσπαθούν με θεατρικές παραστάσεις να καλύψουν την αποτυχία τους στον τομέα της καταπολέμησης της ακρίβειας. Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να εφαρμόζουν τους νόμους και να δίνουν λύσεις.
4. Αν η κυβέρνηση είναι όμηρος επιχειρηματιών που την εκβιάζουν, αυτό είναι δικό της πρόβλημα και δεν είναι πρόβλημα των πολιτών. 
Και αν είναι όμηρος εκβιασμών να καταθέσει διευθύνσεις και ονόματα.
5. 
Αλλά όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από υπεκφυγές. Θέλει η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την ακρίβεια; Ας εφαρμόσει το νόμο περί ανταγωνισμού, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Και ας προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ούτως ώστε οι τιμές στη χώρα να πέσουν 8 με 10%, άμεσα. Αλλά δεν το κάνει.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου