Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ....

ΞΑΦΝΙΚΑ Η ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ». ΚΩΦΕΥΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ…

1. Ακούσαμε χθες τον υπουργό Ανάπτυξης να λέει: «η κυβέρνηση άκουσε τη φωνή της κοινωνίας» και κατέθεσε νομοσχέδιο για τις λεγόμενες εισπρακτικές εταιρείες των τραπεζών. 
2. 
Έχουμε μία απορία, πέρα από το περιεχόμενο του νομοσχέδιου που θα εξετάσουμε προσεχτικά και θα επανέλθουμε: τη φωνή της κοινωνίας δεν την άκουγαν τον Μάιο του 2008 όταν καταθέσαμε πρόταση νόμου για την προστασία των δανειοληπτών και την απέρριψαν; Δεν την άκουγαν τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν στο νομοσχέδιο-παρωδία της κυβέρνησης για τους δανειολήπτες, καταθέσαμε συγκεκριμένη τροπολογία για να αλλάξουν οιπρακτικές των εισπρακτικών εταιρειών;

Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ

1. Το ΠΑΣΟΚ ευθύς εξαρχής είχε επισημάνει ότι  η Ακρόπολη, το κορυφαίο μνημείο του Ελληνικού Πολιτισμού, πρέπει να είναι ανοικτή.
2. Επί περίπου τρεις μήνες, το Υπουργείο Πολιτισμού καθυστερούσε αδικαιολόγητα να δεσμευτεί συγκεκριμένα για τη λύση του προβλήματος των συμβασιούχων. Διαμορφώθηκε έτσι, όχι αδικαιολόγητα, η εντύπωση ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους εργαζόμενους. 
Σήμερα, η Ακρόπολη εισπράττει τα αποτελέσματα αυτής της ολιγωρίας. Παρά ταύτα, η θέση του ΠΑΣΟΚ παραμένει σταθερή. Θέλουμε η Ακρόπολη να είναι ανοικτή.

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: Η ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

1. Στο ζήτημα της διαφαινόμενης πρόθεσης της κυβέρνησης να επιβάλλει χαράτσι για τη νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη:
-    
Αν θέλουμε να αλλάξουμε επιτέλους τη νοοτροπία του κράτους, αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα κράτος που λειτουργεί για τον πολίτη, πρέπει να βάλουμε κανόνες που θα τηρούν όλοι. Και πρώτο το ίδιο το κράτος.
-    
Η εκ των υστέρων νομιμοποίηση αυθαίρετων πράξεων δίνει λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Δίνει το μήνυμα «κάντε παρανομίες σήμερα, θα νομιμοποιηθούν αύριο». Δεν πρόκειται να διορθώσουμε ποτέ τα κακώς κείμενα σε αυτή τη χώρα, αν συνεχίσουμε έτσι. Εάν θεωρούμε ότι οι πράξεις δεν έπρεπε να είναι αυθαίρετες, ας αλλάξουμε το νόμο.
-    Αυτό το μέτρο έχει αφετηρία και ουσιαστική κατάληξη το εισπρακτικό. 
Δεν μπορούμε να κάνουμε πολιτική με μόνο γνώμονα την είσπραξη.
-    Το ΠΑΣΟΚ θα παρουσιάσει, στη βάση συγκεκριμένων κανόνων που πρέπει να διέπουν ένα ευνομούμενο κράτος, ένα πλήρες και συνεκτικό πλαίσιο και για τη Δημόσια Διοίκηση και τη Χωροταξία και για την Πολεοδομία. 
Θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως οι ημιυπαίθριοι με ένα τρόπο δίκαιο, ο οποίος δεν στέλνει λάθος μηνύματα στην κοινωνία.
-    
Στο παρελθόν και οι δικές μας κυβερνήσεις έχουν στείλει λάθος μηνύματα στην ελληνική κοινωνία. Πήραμε το μάθημα. Για παράδειγμα, κι εμείς ως κυβέρνηση κάναμε φορολογικές περαιώσεις. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: οι περαιώσεις δεν βοηθούν. Δημιουργούν λάθος φορολογικά κίνητρα.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου