Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Μηδέν


ΤΑ πέντε χρόνια απραξίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας πληρώνει τώρα η ελληνική κοινωνία με την έκρηξη της εγκληματικότητας και την απόλυτη αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να την αντιμετωπίσει. 

ΤΑ γεγονότα της Παρασκευής, όταν μια ομάδα τριάντα ατόμων κατάφερε να σπάσει αυτοκίνητα και καταστήματα στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας χωρίς την παραμικρή συνέπεια, ήρθαν να αποδείξουν τη χρεοκοπία των σχεδιασμών της Αστυνομίας. 

ΤΟ εξοργιστικό είναι ότι σε μικρότερη κλίμακα ανάλογα επεισόδια είχαν γίνει κατ΄ επανάληψη στο πρόσφατο παρελθόν- με τις «απαλλοτριώσεις» σούπερ μάρκετ ή την αιφνιδιαστική λεηλασία μαγαζιών- κανείς όμως δεν είχε συγκινηθεί. 

ΗΤΑΝ λοιπόν θέμα χρόνου να επαναληφθούν, όπως είναι θέμα χρόνου να ξαναγίνουν στο μέλλον αν η Αστυνομία δεν εκσυγχρονίσει τις μεθόδους της και αν δεν εξαρθρώσει τις ομάδες που επεκτείνουν όλο και πιο πολύ τη δράση τους. 

Η κυβέρνηση- κατόπιν εορτήςυπόσχεται συνολικό επανασχεδιασμό των μεθόδων της και ενίσχυση της αστυνόμευσης. Η εμπιστοσύνη των πολιτών ωστόσο έχει ήδη χαθεί. 

ΤΑ ίδια και χειρότερα ισχύουν και στο ζήτημα της τρομοκρατίας. Με τη σύλληψη της 17 Νοέμβρη επικράτησε εφησυχασμός και στη συνέχεια η κυβέρνηση Καραμανλή θεώρησε ότι μια βόμβα κάθε τέσσερις μήνες είναι πολιτικά... 

ανεκτή. 

ΕΤΣΙ η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ουσιαστικά διαλύθηκε και σήμερα με τη συμμετοχή και πάλι της Σκότλαντ Γιάρντ επιχειρείται να ξαναστηθεί από το μηδέν! 

ΑΝ τα σχέδια αυτά θα φέρουν αποτελέσματα θα φανεί μέσα στους επόμενους μήνες. Αρκεί να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι η υπομονή όλων έχει εξαντληθεί προ πολλού! 
απο ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου