Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ:

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ Ή ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ;

Από την ομιλία του Προέδρου του Κινήματος χθες στη Βέροια

 Η ανασφάλεια γίνεται θηλειά στο λαιμό του κάθε πολίτη. Σήμερα υπάρχει ανομία. Ανομία σημαίνει κράτος ανίκανο να προστατεύσει τον πολίτη.

1. «Σήμερα, η ανασφάλεια γίνεται θηλιά στον λαιμό του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας. Θρηνούμε νεκρούς, μέσα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα. Τα όπλα και οι πυροβολισμοί, συχνό φαινόμενο. Οι αποδράσεις, διεθνές ανέκδοτο».

2. «Γιατί, όμως καταρρέει το κράτος; Διότι σήμερα δεσπόζει μια αντίληψη: Η αντίληψη είναι ότι δίκιο έχει ο ισχυρός, ο μεγαλοπαράγοντας του κόμματος, τα media, ο κολλητός. Αυτή ακριβώς η αντίληψη οδήγησε παντού στη διάλυση. Διέλυσαν την Αστυνομία με τον κομματισμό και την αναξιοκρατία. Το κοινό έγκλημα αλωνίζει στις πόλεις και τα χωριά μας, ενώ οι ισχυροί, για τα δικά τους εγκλήματα, έχουν ασυλία».

3. «Το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνεται τη σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα ως πολύπλευρη. Γι' αυτό και πολύπλευρο είναι το σχέδιο της δικής μας, αντεγκληματικής πολιτικής. Θα απαντήσουμε με αποτελεσματικότητα στο φαινόμενο εγκληματικότητας, με σύγχρονο τρόπο και μέσα:

-    Με μια Αστυνομία φιλική προς τον πολίτη, παρούσα στις γειτονιές και σε όλους τους χώρους, χωρίς αυταρχισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι, θα ξαναδώσουμε αυτοπεποίθηση και αξία και στον ίδιο τον αστυνομικό. Θα ξανασυμφιλιώσουμε Αστυνομία και πολίτη.

-    Θα εφαρμόσουμε πολιτικές που απαντούν και στα κοινωνικά και στα οικονομικά προβλήματα του πολίτη, στις πόλεις και στην Περιφέρεια. Προβλήματα, όπως της φτώχειας, των ναρκωτικών, της γκετοποίησης πληθυσμών, της ανεργίας. Προβλήματα, που προκαλούν όξυνση και κοινωνική πόλωση.

-    Θα απαντήσουμε δυναμικά, για να υπάρξει επιτέλους ευνομούμενο κράτος. Ευνομούμενο κράτος, ώστε να μην υπάρχει ανομία, διότι η ανομία φέρνει τη ζούγκλα, η ζούγκλα φέρνει τη βία, φέρνει την αυθαιρεσία, και η αυθαιρεσία είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων του πολίτη. Είναι η έλλειψη προστασίας του πολίτη, από τη ζωή του, την περιουσία του, μέχρι και τα δικαιώματά του».


Ευρωεκλογές: χρειάζεται να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς υπέρ των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων.

«Η κρίση ανέδειξε και τα προβλήματα της σημερινής Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι μόνο μια Ευρώπη της αγοράς και του ενιαίου νομίσματος. Χρειάζεται να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στην Ε.Ε. υπέρ των προοδευτικών και σοσιαλιστικών δυνάμεων. Εμείς παλεύουμε για μια διαφορετική Ευρώπη:

-    Παλεύουμε για μια Ευρώπη με στόχους και πολιτικές, που προωθούν ένα ανθρώπινο μοντέλο, ένα αναπτυξιακό πρότυπο που επενδύει στη γνώση, στην καινοτομία. Μια Ευρώπη, που δίνει λόγο στους πολίτες, σε εσάς.

-    Προτάσσουμε ένα νέο Σύμφωνο για την Ενέργεια και την Κοινωνική Προστασία και ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης. Απαιτούμε ουσιαστική σύγκλιση των φτωχότερων περιοχών της Ευρώπης με τις πλουσιότερες. Με στροφή στην «Πράσινη Ανάπτυξη».

-    Εκπροσωπούμε την Ελλάδα που έχει φωνή στην Ε.Ε. και παλεύει για τα Βαλκάνια. Τώρα που οι γειτονικές οικονομίες μπαίνουν σε ύφεση, τώρα χρειάζεται η Ε.Ε. να αυξήσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τις βαλκανικές οικονομίες».

από ΠΑΣΟΚ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου