Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙ ΔΑΝΕΙΣΜΟ 43 ΔΙΣ ΤΟ 2009. ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 46!

1. Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που γίνεται με το δανεισμό του ελληνικού δημοσίου.

-          Πρώτον, η καταρρέουσα κυβέρνηση είχε προγραμματίσει να δανειστεί το ελληνικό δημόσιο περίπου 43 δις για όλο το 2009. Σήμερα, και ενώ δεν έχουμε φτάσει ούτε στα μέσα του έτους, ο δανεισμός έχει ξεπεράσει τα 46 δις!

-          Δεύτερον, όχι μόνο δανειζόμαστε πολλά, αλλά δανειζόμαστε και πανάκριβα επειδή η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές. Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!

2. Φαίνεται ότι οι δανειακές ανάγκες το 2009 θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 50 δις ευρώ. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο δηλώνει την ... ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη των εκδόσεων ομολόγων δημοσίου, αδιαφορώντας πλήρως για το επιπλέον κόστος που φορτώνεται στις πλάτες των πολιτών.

3. Το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα καν προγραμματίσει στοιχειωδώς τις δανειακές της ανάγκες, με αποτέλεσμα να μειώνεται ακόμη περισσότερο η αξιοπιστία της χώρας μας στις διεθνείς αγορές, οι οποίες μας τιμωρούν με υψηλό κόστος δανεισμού.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:25 π.μ. - 29/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου