Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Υποκρισία

ΕΝΑ ακόμα αρνητικό ρεκόρ κατέρριψε χθες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την προσφυγή της σε δανεισμό 50 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2009. 

Η επίσημη δικαιολογία που προβάλλεται ότι δεν τα έχουμε ανάγκη αλλά θα τα χρησιμοποιήσουμε ως «μαξιλάρι» για το ενδεχόμενο να χειροτερέψει η κρίση, είναι βέβαια για μικρά παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι πήραμε- και θα χρυσοπληρώσουμε- τα νέα δάνεια για έναν και μοναδικό λόγο: ότι τα έσοδα του Δημοσίου πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο και στο οικονομικό επιτελείο γνωρίζουν ότι θα τα χρειαστούμε για να καλύψουμε το έλλειμμα του προϋπολογισμού. 
ΓΙΑ τον λόγο αυτό άλλωστε- την έκρηξη στο δημόσιο έλλειμμα- η Ελλάδα είναι από προχθές και επισήμως υπό επιτήρηση. 
ΚΑΙ ώς εδώ τα πράγματα όσο και αν είναι δυσάρεστα θα ήταν σχετικώς αθώα. Απλώς για μια ακόμα φορά αυτή η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της. 
ΟΜΩΣ δεν είναι έτσι. Αυτό που στην πραγματικότητα κάνει ο κ. Καραμανλής είναι ότι αγοράζει προεκλογικό χρόνο. 
ΓΙΑΤΙ όλοι γνωρίζουν και το ομολογεί σχεδόν ανοικτά ο υπουργός Οικονομικών ότι χρειάζονται πρόσθετα σκληρά μέτρα για την οικονομία. 
ΑΝΤΙ όμως να προχωρήσει στη λήψη τους η κυβέρνηση και βέβαια να επωμιστεί το σχετικό πολιτικό κόστος, προτιμά να τα αναβάλλει για το μέλλον. 
ΤΗΝ ώρα μάλιστα που ξεμένει από έσοδα προχωρά σε παροχές με δικαιολογία την κρίση αλλά βέβαια και με το βλέμμα στις εκλογές. 
ΠΑΡΟΧΕΣ που θα χρηματοδοτήσει με δανεικά αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το δημόσιο χρέος. 
ΕΙΝΑΙ η ίδια αυτή κυβέρνηση που υποκριτικά κλαίγεται τους τελευταίους μήνες για το τεράστιο χρέος που της κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ και δεν της επιτρέπει να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη! 
από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:25 π.μ. - 29/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου