Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

ΠΥΞΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. 

1. Στην ανάγκη δημιουργίας στην Ελλάδα ενός νέου μοντέλου δημοκρατικής διακυβέρνησης με στόχο «να έχει ο πολίτης δικαιώματα και ευθύνες, να απολαμβάνει τα δικαιώματά του και να μην είναι αποκομμένος από την εξουσία, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα όπου ο πολίτης είναι αποξενωμένος και απομονωμένος από ένα διεφθαρμένο κράτος», αναφέρθηκε χθες στην ομιλία του στο London School of Economics, ο Γιώργος Παπανδρέου.

2. Η αυριανή διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα έχει ως πυξίδα την αναγέννηση της δημοκρατίας, την κοινωνία της αλληλεγγύης και την πράσινη οικονομία και πέντε εθνικούς στόχους:

-          να ξαναχτίσουμε μια δραστήρια εθνική πολιτική,

-          να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα,

-          να αποκτήσουμε κοινωνικό κράτος υψηλού επιπέδου,

-          να προωθήσουμε την πράσινη οικονομία από τον τουρισμό ως την αγροτική πολιτική, από την ενέργεια ως τις μεταφορές και από τις κατασκευές ως την εκπαίδευση,

-          να επιφέρουμε πολύ μεγάλες αλλαγές στην νοοτροπία και τη λειτουργία του κράτους, γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από όλα τα προηγούμενα.

3. «Στόχος μου είναι να δημιουργήσω στην Ελλάδα ένα μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε, αλλά να δράσουμε και μάλιστα γρήγορα». Και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι κάθε ντοκουμέντο υπουργού ή υψηλόβαθμου αξιωματούχου θα αναρτάται στο διαδίκτυο.

4. Για τις προσλήψεις στο δημόσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι για κάθε κρατική θέση, θα υπάρχουν, με τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ανοιχτές διαδικασίες μέσω προκηρύξεων και του διαδικτύου, είτε αφορά σε περιπτώσεις πολιτών της χώρας, είτε εκτός αυτής. Η επιλογή συνεργατών θα γίνεται με αυστηρά αξιοκρατικά κριτήρια και δεν θα έχουν σχέση με υποθέσεις ανάλογες με εκείνες των «κουμπάρων».

5. Μιλώντας για την κυβέρνηση τόνισε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η Νέα Δημοκρατία έφερε την οικονομία στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ανέστειλε την πρόοδο σε όλα τα μέτωπα. Νιώθω, είπε ο Γ. Παπανδρέου λύπη και οργή για τη χώρα μου, η οποία πριν πέντε χρόνια είχε αυτοπεποίθηση και όραμα για το μέλλον της και σήμερα κατατάσσεται από την Eurostat ως ένα από τα πλέον απαισιόδοξα έθνη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ -  9:16 π.μ. - 29/4/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου