Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Αδράνεια και απραξία

ΕΘΝΟΣ Γ Ν Ω Μ Η

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ πέντε χρόνια διακυβέρνησης και μία εκλογική ήττα για να δεήσουν ο Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του να ασχοληθούν με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης και τις παρενέργειές του. Και εύλογο είναι να διερωτάται κανείς για ποιο λόγο πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, οι οποίες πομπωδώς ανακοινώνεται ότι λαμβάνονται ήδη από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν είχαν ληφθεί όλο αυτό το διάστημα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ είναι απλή: αποδείχθηκαν κατώτεροι των υποχρεώσεών τους όσοι όφειλαν να το έχουν αναδείξει σε θέμα άμεσης προτεραιότητας. Και κυρίως υπεύθυνη γι αυτό είναι η υπουργός Εξωτερικών, μια και δική της αρμοδιότητα ήταν να προβεί στους κατάλληλους σχεδιασμούς και στις ανάλογες πρωτοβουλίες και προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και προς την Τουρκία, αφού μέσω αυτής διακινείται προς τη χώρα μας σχεδόν το σύνολο των λαθρομεταναστών.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ, άλλωστε, να καταβάλει και ιδιαίτερες προσπάθειες η Ντόρα Μπακογιάννη. Επανειλημμένως και σε ανώτατο επίπεδο είχε τεθεί το θέμα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, με κύριο αίτημα να αναγνωρίσει η Ευρωπαϊκή Ενωση ότι η προστασία των συνόρων μας αποτελεί και δική της υποχρέωση και άρα να συμβάλει οικονομικά για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της φύλαξής τους.

ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ αυτού υπήρχε υπογεγραμμένη από την Τουρκία η συμφωνία για επαναπροώθηση των προερχόμενων από τις ακτές της λαθρομεταναστών, της οποίας την αυστηρή εφαρμογή δεν επιδίωξε να επιβάλει η υπουργός Εξωτερικών, συνδέοντάς την άμεσα με το θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

ΤΗΝ ΗΔΗ ασκούμενη πολιτική θα αρκούσε να ακολουθήσει η Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλά να την ακολουθήσει με επιμονή και συνέπεια, επαναφέροντας με κάθε ευκαιρία το θέμα στα Συμβούλια των υπουργών Εξωτερικών και υπογραμμίζοντας την τουρκική ασυνέπεια. Ηταν μια τακτική η οποία θα έπρεπε να αποτελεί μονόδρομο τόσο για την εξωτερική μας πολιτική όσο και για την ίδια, αλλά, για λόγους που εκείνη γνωρίζει, εγκαταλείφθηκε.

ΚΑΙ ΤΗΝ ίδια τύχη θα εξακολουθούσε να έχει, αν δεν είχε μεσολαβήσει η εκλογική ήττα.

από www.ethnos.gr

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:30 π.μ. - 12/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου