Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Καθρέφτες

Του Δημήτρη Μητρόπουλου

mhtro@dolnet.gr


ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ
μια παλιότερη κωμική ταινία, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι: «Αγάπη μου, συρρίκνωσα τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΗΝ αποφράδα 7η Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε σαν τα πολύ στενά μπλουζάκια που φοράει ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που το θέαμα δεν είναι εξίσου ωραίο. Μέσα σε δεκαπέντε μήνες το κόμμα Αλέξη και Αλέκου πήγε από ποσοστά που άγγιζαν το 20% σε νούμερο κάτω από το αποτέλεσμα των βουλευτικών του 2007.

ΦΥΣΙΚΑ, Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την αποχή. Όχι του Αλαβάνου, που μην τον είδατε στην Κουμουνδούρου την Κυριακή το βράδυ. Αλλά των οπαδών του. Αν είσαι μικρό κόμμα κι έχεις συσπείρωση 50%, βρίσκεις τις κάλπες άδειες από ψηφοδέλτια. Ακόμη χειρότερα: η αποχή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σαν την αποχή των ψηφοφόρων της Ν.Δ. Οι δεύτεροι ψήφισαν με τα πόδια, ενοχλημένοι από την τροπή της διακυβέρνησης Καραμανλή. Οι απόντες ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όμως υποτίθεται πως θα έδιναν μαχητικό μήνυμα καταψήφισης της Ν.Δ. Πώς έγινε και χάθηκαν στη διαδρομή;

ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΑΝ. Τους έχασε η Κουμουνδούρου. Η πολιτική σεζόν Τσίπρα- Αλαβάνου ήταν καταστροφική. Στο Βατοπέδιο επέμεναν να τα βάζουν και με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ήταν σαφές πως το ψαχνό του σκανδάλου ήταν Ν.Δ. Τον Δεκέμβριο, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στην Αλέκα να τον ταυτίσει με τους κουκουλοφόρους. Στο ίδιο τροπάρι κι ο Καρατζαφέρης σε λογική «λέγε- λέγε» κάτι μένει.

ΑΣΤΟΧΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ και στην οικονομία, όπου τα περί κατάργησης του Συμφώνου Σταθερότητας ήταν χωρίς αντίκρυσμα- εκτός αν στόχος είναι να γίνει Βουλγαρία η Ελλάδα. Όλα αυτά, ενώ ο Αλέξης δεν μπόρεσε να συνθέσει στα εσωκομματικά, με αποτέλεσμα να βαθαίνει το ρήγμα με τους Ανανεωτές, και ο Αλέκος άρχισε να εμφανίζει ξανά αρχηγικές συμπεριφορές. Η αιμορραγία φάνηκε πρώτα στις δημοσκοπήσεις. Ο Τσίπρας δεν ήταν ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος αρχηγός που προτίμησε να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. Η Κουμουνδούρου επέμενε ότι στους ψηφοφόρους 18-24 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υπεροπλία.

ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ η δυναμική της προεκλογικής περιόδου έβγαλε όλες τις αδυναμίες στη φόρα. Οι 18-24 ετών πήγαν για μπάνιο κι ο Αλέκος στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Όσο για τον Αλέξη, αυτός έμεινε να βλέπει στον καθρέφτη του το 4,7%.

από ΤΑ ΝΕΑ
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:53 π.μ. - 12/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου