Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Αγωνία τέλος για χιλιάδες υποψήφιους σπουδαστές που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς δημοσιεύθηκαν οι βαθμολογίες από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επίσης οι βαθμολογίες των μαθητών που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας μετά τις 12 το μεσημέρι.

Επίσης τονίζεται ότι η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009 και θα τελειώσει τη Δευτέρα στις 20 Ιουλίου 2009.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, στις φετινές εξετάσεις συμμετείχαν 85.354 υποψήφιοι έναντι των 90.508 υποψηφίων του προηγούμενου έτους.

Ακόμη σύμφωνα με τις ανακοινωθείσες βαθμολογίες των εξεταζόμενων σε πανελλαδικό επίπεδο μαθητών, επισημαίνεται ότι φέτος σημειώθηκαν καλύτερες επιδόσεις συγκριτικά με το προηγούμενο έτος, ενώ το ποσοστό των εξεταζόμενων που πέτυχε βαθμολογίες που υπερβαίνουν τη βάση εισαγωγής του "10" ήταν μεγαλύτερο με το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς.

Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι η εισαγωγή περισσότερων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τον περιορισμό των κενών θέσεων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας για το έτος 2009-2010.

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:19 π.μ. - 19/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου