Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Στο σκοτάδι οι έρευνες, στο φως η ανεπάρκεια

Περίμενε κτύπημα η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας να παραμένουν στο σκοτάδι, καθώς ο χρόνος περνάει αναδεικνύονται οι αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, που αναβιώνει σε ακραία μορφή.

Νέα διάσταση στην υπόθεση προσδίδουν πληροφορίες ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ανέμενε τρομοκρατικό χτύπημα. Ωστόσο, δεν προκύπτει πως είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας των αστυνομικών, ενώ η κυβέρνηση δέχεται κριτική και εκ των έσω για τους χειρισμούς στα θέματα ασφαλείας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι διωκτικές αρχές της Μ. Βρετανίας εκφράζουν προβληματισμό διότι η Αθήνα δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για στενότερη συνεργασία.

Στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης είναι έκδηλη η ανησυχία για το ενδεχόμενο νέου χτυπήματος, ενώ από τις καταθέσεις 50 και πλέον μαρτύρων δεν έχει προκύψει κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο σε σχέση με τη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, στην κηδεία του οποίου ήταν έκδηλη η οργή των συναδέλφων του κατά των εκτελεστών.

από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 12:14 μ.μ. - 19/06/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου