Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Προσωρινά άστεγος ο Καντάφι

gaddafi tentΟ Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι πήρε τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να παρευρεθεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Όμως, δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει άδεια από τις αρχές της αμερικανικής μητρόπολης, προκειμένου να στήσει την περίφημη, πλην τεραστίων διαστάσεων σκηνή που χρησιμοποιεί, όταν επισκέπτεται ξένα κράτη.

Έτσι, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη, οι άνδρες της συνοδεία τους πήγαν πρώτα να στήσουν τη σκηνή του Καντάφι στο Σέντραλ Παρκ, αλλά η αστυνομία τους απομάκρυνε, με την αιτιολογία πως παραβιάζουν το νόμο.

Έπειτα, κατευθύνθηκαν στο Νιου Τζέρσι, για να χρησιμοποιήσουν ένα οικόπεδο που ανήκει στην πρεσβεία της Λιβύης. Αλλά ούτε εκεί επιτρέπεται το ελεύθερο κάμπινγκ.

Τέλος, ο Λίβυος ηγέτης διάλεξε μία έκταση στο Μπέντφορντ, όπου θεωρητικά θα μπορούσε να κατασκηνώσει, χωρίς να υπάρχουν νομικά κωλύματα. Όμως, η έκταση αυτή ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αρνήθηκε να παραχωρήσει την ιδιοκτησία του στον Καντάφι. Αντ’ αυτού πρότεινε στον ιδιόρρυθμο ηγέτη να διανυκτερεύσει σε ένα από τα εκατοντάδες ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

από [ tritiopsi.gr ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου