Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

"Ευλογημένος ο απ-ερχόμενος…!"


proskinima_karamanliΠροεκλογικό προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, πραγματοποίησε χθες λίγο πριν την ομιλία του στην Πελοποννησιακή πρωτεύουσα, ο Κώστας Καραμανλής.
Ήδη από το πρωί στελέχη της ΝΟΔΕ Αχαΐας, είχαν ειδοποιήσει τον μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, ότι ο πρωθυπουργός λίγο πριν τις 8 το βράδυ, ερχόμενος από το Αεροδρόμιο του Αράξου θα σταματήσει να προσκυνήσει την τίμια κάρα του Αγίου. και στη συνέχεια θα μετέβαινε στην Πλατεία Γεωργίου για την προεκλογική του ομιλία.
Πράγματι έτσι και έγινε. Γύρω στις 8 ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του και την ακολουθία του έφθασαν στο Ναό. Στην είσοδο, περιστοιχισμένος από ιερείς ανέμενε ο μητροπολίτης, όπου τους επιφύλαξε θερμή υποδοχή. Στη συνέχεια τους συνόδευσε στο εσωτερικό και μετά το προσκύνημα τους κατευόδωσε μέχρι την έξοδο του ναού.
Η σκηνή αυτή έφερε στους πατρινούς κάποιας, ηλικίας μνήμες του 1955. Ήταν τότε που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με την εύνοια των ανακτόρων διαδέχθηκε τον Παπάγο. Δυόμισι μήνες αργότερα στις 30 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της γιορτής του πολιούχου της πόλης, επισκέφθηκε την Πάτρα.
Ο τότε μητροπολίτης και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Θεόκλητος, υποδεχόμενος τον ανακτορικό πρωθυπουργό στην είσοδο του ναού, αναφώνησε το περίφημο «ευλογημένος ο ερχόμενος».
από [ kentri.gr ]
ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 9.01 μ.μ. - 27/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου