Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Κοίτα ποιοι μιλάνε για την φοροδιαφυγή στην…. Ελλάδα !!!....

Οι Γερμανοί ήταν από καιρό παγκόσμιοι πρωταθλητές σε πολλούς οικονομικούς τομείς: στις εξαγωγές, στον τουρισμό, στις πράσινες τεχνολογίες. Τώρα έγιναν «πρώτοι και καλύτεροι» και στη φοροδιαφυγή. Όπως αποκαλύφθηκε σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας γερμανοί φοροφυγάδες έχουν καταθέσει τουλάχιστον 300 δισ. ευρώ- δηλαδή σχεδόν όσο ολόκληρο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για το αν η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει, ή όχι, 2,5 εκατ. ευρώ σε «καταδότη» για να αγοράσει CD με ονόματα 1.300- 1.500 γερμανών υπηκόων που έχουν φοροδιαφύγει σε τρεις τράπεζες εγκατεστημένες στην Ελβετία: στην Credit Suisse, στην Julius Βaer και στην ΗSΒC. Ύστερα από απόφαση της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ η πλάστιγγα τελικά έγειρε υπέρ της αγοράς. Οι διαφυγόντες φόροι υπολογίζονται σε 400 εκατ. ευρώ, ποσό τετραπλάσιο από εκείνο που είχε εκτιμηθεί αρχικά (100 εκατ. ευρώ). Ήδη πέντε άτομα έσπευσαν να μηνύσουν εαυτούς στην Εφορία για να αποφύγουν τις συνέπειες του νόμου περί φοροδιαφυγής. Και ο υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από τους υπόλοιπους παραβάτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα των «μεταμεληθέντων» οι οποίοι, όπως τόνισε, αποκλείεται να τύχουν επιείκειας μετά την αποκάλυψη των ονομάτων τους μέσω του CD.

η ΦΩΝΑΚΛΟΥ Γερμανία μας οφείλει:

1. 1. Την καταβολή του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο αξίας περίπου 275 εκατομμυρίων ευρώ!

1. 2. Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, ύψους 153 εκατομμυρίων δολαρίων του 1946, που η σημερινή τους αξία υπολογίζεται σε περίπου 5 δις ευρώ!

1. 3. Την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού «Δανείου» που πήρε η Γερμανία από την Κατεχόμενη και ανήμπορη να αντιδράσει Τράπεζα της Ελλάδος, ύψους 3,5 δισ. δολαρίων σε τιμές του 1944, σημερινής αξίας περίπου 14 δις ευρώ!

1. 4. Τις Επανορθώσεις των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές του 1946, που υποχρεώθηκε από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει, για τις τεράστιες ζημιές και πολλαπλάσιες βλάβες που προξένησε στην Ελληνική Οικονομία, που κλονίζεται σήμερα, με τιμητή μάλιστα τη Γερμανία! Η σημερινή αξία των κατοχυρωμένων αυτών Επανορθώσεων, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 51 δις ευρώ!

Από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης στις 2-9-1944, όπου οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί έκαψαν ζωντανούς μέσα σε φούρνο 149 Έλληνες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, ακόμη και βρέφη, ενώ κατέστρεψαν ολόκληρο το μαρτυρικό χωριό, παραδίδοντάς το στις φλόγες. Το Σύνολο των παραπάνω οφειλών (με ένα ελάχιστο επιτόκιο της τάξης του 3%), υπολογίζεται σε σημερινή αξία να ισοδυναμεί - όπως φαίνεται και παραπάνω - με τουλάχιστον 70 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Εκ των οποίων η Γερμανία έχει καταβάλει μόνο το απειροελάχιστο ποσό, των μόλις 115 εκατομμυρίων μάρκων το 1960. Σημειώνεται πως στα παραπάνω ποσά, δεν περιλαμβάνονται αποζημιώσεις για τα θύματα (που μόνο για το Δίστομο ορίστηκαν από το Πρωτοδικείο Λειβαδιάς το 1997 σε 9,5 δις δραχμές ή περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ), αλλά ούτε και για την ανυπολόγιστη καταστροφή και κυρίως κλοπή αρχαιολογικών και θρησκευτικών μας θησαυρών, που πρέπει να επιστραφούν!

από [ Ιχνος ]

ΜΠΟΣΤΑΝΙ - 11:57 π.μ.- 6/2/2010

Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου