Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ;

1.Η κυβέρνηση έχοντας χάσει και τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας της στον αγροτικό κόσμο, παίζει και σε αυτόν τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα, ένα επικίνδυνο παιχνίδι.

Ήξερε η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής τα προβλήματα των αγροτών. Τα είχαν επισημάνει και οι ίδιοι του οι βουλευτές. Αλλά, όπως πάντα δεν έκανε τίποτα.

2. Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους η κυβέρνηση άρχισε να μοιράζει υποσχέσεις για κονδύλια χωρίς να ξέρει κανείς τα βασικά: Ποια είναι τα πραγματικά ποσά; Είναι αυτοτελή ή συμψηφίζονται με αποζημιώσεις; Σε ποιους θα δοθούν; Με ποια κριτήρια; Με ποιες διαδικασίες;

3. Εννοείται ότι εκτός από τις άμεσες ενισχύσεις, η κυβέρνηση δεν παρουσίασε κανένα απολύτως σχέδιο για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία τα επόμενα χρόνια. Διότι απλά δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για το μέλλον. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διαχείριση του προβληματικού παρόντος της. Πώς, με κάθε τρόπο θα παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία.

4. Σε αντίθεση με την αποχωρούσα κυβέρνηση, ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, παρουσίασαν και έθεσαν σε διαβούλευση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αγροτική πολιτική, παρουσίασαν τις 10 ξεκάθαρες προτεραιότητες της αυριανής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την ανακούφιση του αγροτικού κόσμου.

5. Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα για την στάση του ΠΑΣΟΚ. Πατάμε, λέει σε δύο βάρκες. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τα πράγματα. Στηρίζουμε τους αγώνες των αγροτών, σεβόμαστε τις αποφάσεις τους, δεν έχουμε καμία διάθεση να τους κηδεμονεύσουμε.

6. Δεν είναι ο ρόλος μας αυτή τη στιγμή να βγούμε και να ζητήσουμε να συνεχίσουν ή να σταματήσουν τα μπλόκα στους δρόμους. Όλοι αντιλαμβάνονται, οι αγρότες πρώτοι, ότι κάθε κοινωνική ομάδα, πάντα πρέπει να έχει στο μυαλό της και τις επιπτώσεις στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομία της χώρας. Και μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

7. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα μπλόκα δημιουργούν πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Δεν μπορεί να συνεχίσουν επ’ αόριστο. Όλοι όμως αντιλαμβανόμαστε ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς δίνει στους αγρότες δεν πρέπει να αδικηθεί ο αγώνας τους.

8. Είναι όμως σαφές – και οι αγρότες το αντιλαμβάνονται πολύ καλά- ότι από αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορούν να περιμένουν ούτε λύσεις για τα άμεσα προβλήματά τους, ούτε προτάσεις για μία βιώσιμη και ανταγωνιστική ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου