Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

1.Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η χώρα μας βρίσκεται σε αναταραχή. Τα προβλήματα των πολιτών, τα προβλήματα όλων των κοινωνικών ομάδων, γίνονται ολοένα και εντονότερα, ζητούν επιτακτικά λύσεις. Η κυβέρνηση, αντί για λύσεις, αντί για πολιτικές, ρίχνει λάδι στη φωτιά. Έτσι την ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ ως κοινωνία συλλογικότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε την ύφεση, βυθιζόμαστε για δεύτερο μήνα στη σύγκρουση, στην αναταραχή, στο διχασμό.
2. Την ώρα αυτή είναι φανερό ότι 
η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών και σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση που την μαστίζει. Αλλά την ώρα αυτή στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια κυβέρνηση που δεν έχει κανένα απολύτως σχέδιο για τη χώρα. Πορεύεται χωρίς πυξίδα και ανάλογα με τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Το τιμόνι της χώρας βρίσκεται στα χέρια μιας κυβέρνησης που βουλιάζει στο βυθό της αναξιοπιστίας των προεκλογικών της υποσχέσεων. Δεν την εμπιστεύεται πια κανείς.
3. Την ώρα αυτή είναι φανερό ότι η χώρα χρειάζεται μια ηγεσία που θα κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του τόπου για το κοινό καλό.
 Την ώρα αυτή, η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους που επενδύουν στη σύγκρουση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων. Νομίζουν ότι έτσι θα καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες για το που φτάσαμε.

4.Την ώρα αυτή η χώρα χρειάζεται ηγεσία, που να έχει το πολιτικό θάρρος να αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Η εικόνα του σημερινού πρωθυπουργού, σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ, να υποστηρίζει, μετά από 5 χρόνια στην εξουσία ότι για τα χάλια της οικονομίας φταίει το ΠΑΣΟΚ και η διεθνής κρίση, είναι αποκαρδιωτική και θλιβερή. Ειδικά όταν αμέσως μετά κάνει λόγο για υπευθυνότητα. Οι πολίτες ξέρουν ότι η άδικη οικονομική πολιτική των τελευταίων χρόνων έχει την υπογραφή του σημερινού πρωθυπουργού. Οι πολίτες ξέρουν ακόμη ότι πολύ πριν την διεθνή κρίση, τα έσοδα του κράτους έπιασαν πάτο. Οι πολίτες ξέρουν ότι ο κ. Καραμανλής ήταν αυτός που ψήφιζε με τυμπανοκρουσίες ένα προϋπολογισμό που πριν περάσουν 20 μέρες, πετάχτηκε στο καλάθι των αχρήστων.

5. Κάθε μέρα που περνά με την αποχωρούσα κυβέρνηση της ΝΔ γαντζωμένη στην καρέκλα της εξουσίας, είναι μια ακόμη χαμένη μέρα για τον τόπο. Για τον αγρότη, για το μικρομεσαίο, τον επαγγελματία, το νέο, το μισθωτό, τη γυναίκα, το συνταξιούχο.

6. Η Ελλάδα, αξίζει καλύτερα. Όλοι μας, κάθε πολίτης, αξίζουμε κάτι καλύτερο από τον παραλογισμό, την μιζέρια, την εγκατάλειψη που ζούμε σήμερα. Αξίζουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Αξίζουμε μια Πολιτεία που ενώνει και δεν διχάζει. Που συνθέτει και δεν διαιρεί. Γιατί μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά. Αυτό εγγυάται το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου