Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. 

ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ. 

ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.

1.O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χθες με τον κ. Νίκο Αναλυτή, τον Πρόεδρο του λεγομένου Ταμείου Κατά της Φτώχειας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε στην αρχή να συναντήσει τον κ. Αναλυτή στα γραφεία του Ταμείου για να για να ενημερωθεί επιτόπου.

Όμως ούτε γραφεία υπάρχουν, ούτε Διοικητικό Συμβούλιο, ούτε υπάλληλοι, ούτε επιστημονικοί συνεργάτες, όπως προέβλεπε ο νόμος. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα.

2. Υποτίθεται ότι το Ταμείο αυτό ήταν η απόδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης η απόδειξη της πρόθεσης της να ενισχύσει τους ασθενέστερους, η αιχμή του δόρατος της κοινωνικής της πολιτικής. Τελικά είναι η απόδειξη της αναξιοπιστίας της.

3. Το 2007 ο σημερινός πρωθυπουργός, με το γνωστό θεατρικό τρόπο, ανακοίνωνε ότι σε βάθος τετραετίας τοΤαμείο Κατά της Φτώχειας θα έχει 2 δις ευρώ. Το 2008, άρχισε τις εκπτώσεις. Μίλησε για 500 εκατ. ευρώ στο 2008. Ο προϋπολογισμός του 2008 τελικά ενέγραψε 100 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2008, δεν είχε δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ.

4. Πριν από ένα μήνα, η Βουλή ψήφισε έναν προϋπολογισμό, στον οποίο για το 2009 προβλέπονται 350 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Κατά της Φτώχειας. Πριν από μερικές μέρες, στη Βουλή, πέρασε μία τροπολογία για το επίδομα θέρμανσης. Ανακαλύπτουμε ότι το περίφημο επίδομα θέρμανσης μετονομάστηκε σε έκτακτο επίδομα κοινωνικής συνοχής, με κόστος 260 εκατ. ευρώ, τα οποία – ω του θαύματος – αφαιρούνται από τα χρήματα του Ταμείου. Με άλλα λόγια, το Ταμείο αυτή τη στιγμή, αφότου δοθεί, όταν δοθεί το επίδομα θέρμανσης, θαέχει 90 εκατ. ευρώ υπόλοιπο.

5. Η κυβέρνηση λοιπόν θα κάνει κοινωνική πολιτική με τα 90 εκ ευρώ που απομένουν. Με αυτά, θα στηριχθούν οι αδύναμες ομάδες. Το ερώτημα είναι ποιον κοροϊδεύουν. Και φυσικά, με ποια αξιοπιστία θα σταθούν μπροστά στους Έλληνες πολίτες, στις επερχόμενες εκλογές και θα ζητήσουν την ψήφο τους.

ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου