Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Φρίκη...

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο συμμετείχαν πέντε άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία κατηγορούνται ότι διακινούσαν μέσω internet σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο, που δείχνουν βρέφη 6 μηνών και ανήλικα παιδιά δεμένα να κακοποιούνται σεξουαλικά. Μάλιστα, η αρμόδια εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη με την οποία επιτρέπει την δημοσιοποίηση των ονομάτων των κατηγορουμένων….

Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη της Μητρόπολης Σπάρτης Φώτη Μακρυστάθη, ο οποίος φέρεται και ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, τον Νευροχειρουργό Χαράλαμπο Χαραλαμπίδη του Κωνσταντίνου, τον επιχειρηματία Φαίδων Χασιώτη του Χρήστου, τον μηχανικό Σπύρο Συμεωνίδη του Χρήστου και τον επίσης μηχανικό Γιώργο Ηλιόπουλο του Ιωάννη, οι οποίοι συνελήφθησαν και κρατούνται. Ο αρχιμανδρίτης μένει στον Πειραιά και η σύλληψή του προκάλεσε σοκ στους γείτονες του. Ο ίδιος καταθέτοντας στους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. «Δεν είναι δικό μου το υλικό. Μου το έδωσαν άτομα, που ήρθαν να τους εξομολογήσω» είπε χαρακτηριστικά.

Στο χωριό Άγιος Ιωάννης της Σπάρτης όπου ιερουργούσε ο αρχιμανδρίτης, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν, ότι ο ιερέας τους βαρύνεται με τέτοια κατηγορία. Οι Ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν πριν από 3 μήνες απ’ την Interpol και την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, ότι εντοπίστηκαν περισσότερες από 200 ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας. Στην Ελλάδα βρέθηκαν 137 ηλεκτρονικά αποτυπώματα χρηστών, ταυτοποιήθηκαν τα 35 και μετά από έρευνες σε έξι πόλεις της Ελλάδας συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα.

(Πηγή: ALPHA)

το μποστάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου