Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Μάχες χαρακωμάτων 

στα αγροτικά μπλόκα

Σκληρές διαπραγματεύσεις στα συντονιστικά των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Τμηματική αποχώρηση, μέσα σε κλίμα έντασης, στα Τέμπη. Αρραγές το μέτωπο σε Προμαχώνα, Αλαμάνα και γέφυρα Αχελώου. Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας.«Σπάνε» τα μικρότερα μπλόκα στην Ανατολική Μακεδονία.

Σε συμβολικό αποκλεισμό της νομαρχίας Μαγνησίας προχώρησαν οι αγρότες του ΒόλουΣε συμβολικό αποκλεισμό της νομαρχίας Μαγνησίας προχώρησαν οι αγρότες του ΒόλουΔιασπάται το μπλόκο των Τεμπών, εν μέσω μιας θυελλώδους συνεδρίασης της συντονιστικής επιτροπής. Ορισμένοι αγρότες - που κυρίως πρόσκεινται στη Ν.Δ- αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν στα Τέμπη. Η συντονιστική επιτροπή εξακολουθεί να συνεδριάζει. Τα τρακτέρ, πάντως, θα παραμείνουν δεξιά και αριστερά του δρόμου χωρίς να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία. Τη θέση αυτή υποστήριξε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης. Τη συνέχιση του αποκλεισμού του δρόμου αποφάσισαν στο μπλόκο της Νίκαιας.

Οι αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα παραμένουν αμετακίνητοι και δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενώ χθες ενισχύθηκε η δύναμή τους, με 100 περίπου τρακτέρ. Η Εθνική Οδός Σερρών – Προμαχώνα παραμένει κλειστή, στο ύψος του Τελωνείου και παρά το γεγονός ότι κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανοίγει για να περάσουν νταλίκες με ευπαθή προϊόντα, οι ουρές που έχουν δημιουργηθεί ξεπερνούν τα 20 χιλιόμετρα. Ανυποχώρητοι και οι αγρότες στο μπλόκο της γέφυρας Αχελώου. Παραμένει αποκλεισμένη η εθνική οδός Αντιρίου-Ιωαννίνων. Οι αγρότες του νομού Ηρακλείου αποφάσισαν να παραμείνουν, για δεύτερη μέρα, στο μπλόκο Λινοπεραμάτων.

Πριν από λίγο αποχώρησαν οι αγρότες από το μπλόκου του Ευήνου ποταμού. Κλειστή είναι και σήμερα κατά περιόδους τα Μάλγαρα και η Εγνατία οδός από τα Γρεβενά μέχρι και τη Χρυσούπολη Καβάλας, ενώ ενισχύεται το μπλόκο στην Κουλούρα Ημαθίας. Στην Πελοπόννησο, μετά την άρση αποκλεισμού της εθνικής οδού, στο ύψους του Ισθμού, τμηματικά κλείνουν το δρόμο στην Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της Μαραθιάς. Την αποχώρησή τους αύριο αποφάσισαν οι αγρότες του Νέστου, που συμμετέχουν στο μπλόκο της Χρυσούπολης, καθώς και οι αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων.

Ανοιχτά παραμένουν τα τελωνεία Ευζώνων και Δοϊράνης, όπου το μεσημέρι οι αγρότες θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους.

από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

ΤΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου