Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ; ΤΟ ΠΡΩΙ ΡΑΒΕΙ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ!

1.Ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, Κ. Καραμανλής, με προσωπικές του αποφάσεις, στο πλαίσιο της παράστασης «χρήσιμος και όχι ευχάριστος», προχώρησε πριν από μερικούς μήνες στην κατάργηση του αφορολογήτου των 10.500 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους οποίους χαρακτήρισε, ούτε λίγο ούτε πολύ, φοροφυγάδες. Χαρακτήρισε το μέτρο, που έφτανε στο σημείο να φορολογεί εισοδήματα κοντά στο όριο της φτώχειας, «μέτρο ευθύνης».

2. Χθες, ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, εκεί που έβλεπε φοροφυγάδες, ανακάλυψε στρώματα που πλήττονται από την διεθνή οικονομική κρίση, και αποφάσισε ότι το «μέτρο ευθύνης» που προσωπικά αποφάσισε ήταν κοινωνικά άδικο και πρέπει να αποσυρθεί. Τι άλλαξε σε ένα μήνα; Τίποτα εκτός από τους αριθμούς των δημοσκοπήσεων. Με βάση αυτές χαράσσει πολιτική ο υπεύθυνος πρωθυπουργός της χώρας.

3. Έτσι ο «υπεύθυνος» πρωθυπουργός της χώρας, το πρωί ενταφίασε την πολιτική Αλογοσκούφη την οποία με πάθος υποστήριζε. Το μεσημέρι, μέσω του υφυπουργού του κ. Αλογοσκούφη πήρε πίσω τα «μέτρα ευθύνης» που ο ίδιος αποφάσισε. Και το βράδυ, προχώρησε σε διάγγελμα υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

4. Ο κ. Καραμανλής δεν πείθει πια ούτε τους υπουργούς του. Ο κ. Καραμανλής έχει αποτύχει.

Είναι η ώρα να προσφύγουμε στις κάλπες. Ο τόπος το χρειάζεται. Χρειάζεται αλλαγή πορείας, μία νέα κυβέρνηση.

από συνέντευξη Γ. Α. Παπανδρέου

ΜΠΟΣΤΑΝΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου